Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jasper Mohr Holm  Jasper Mohr Holm (f.1974) er varechef for vin & spiritus hos supermarkedskæden Irma. At det skulle blive til et arbejdsliv med det vinøse i centrum lå ikke umiddelbart i kortene. Men under studierne i statskundskab på Aarhus Universitet blev interessen for vin for alvor vakt, blandt andet gennem en læsegruppe, der gik meget op i vin og gastronomi – næsten mere end i studierne – samt flere job i restaurationsbranchen ved siden af studiet. Det blev i den periode også til flere rejser til Bourgogne, der stadig ligger Jasper Mohr Holms hjerte nær.
  Vinen trak mere end en stilling som fuldmægtig, og i 2004 blev han ansat hos Philipson Wine, hvor han forblev frem til 2010 – kun afbrudt af en kort pause i 2006, hvor specialet i statskundskab blev skrevet færdig.
  Jasper Mohr Holm nåede rundt i næsten alle afdelinger af vinfirmaet. Han startede i erhvervssalg, kom senere til indkøbsafdelingen og endte i marketingafdelingen med ansvar for blandt andet e-mail-markedsføring og den løbende pressekontakt. Herudover varetog han i perioder den interne vinuddannelse af personalet og gennemgik ligeledes Vinakademiets sommelieruddannelse.
  I 2010 startede der et nyt spændende kapitel i hans færd på vinens vej, da han tiltrådte som E-handelschef hos Østjysk Vinforsyning og siden blev marketingchef.
  I 2015 blev Jasper Mohr Holm headhuntet til en stilling som chef for vin og spiritus hos Irma-kæden. Og det er her, man finder ham den dag i dag.
  Hans hovedopgave i Irma er yderligere at forbedre kvaliteten af vinene blandt andet ved at tiltrække leverandører, hvis vine normalt ville befinde sig i specialhandelen.
  Et andet fokusområde er videreuddannelsen af Irmas knap 30 sommelierer, og her gik Jasper Mohr Holm selv forrest ved at tage eksamen i WSET3 i foråret 2016.
  Derudover har han ansvaret for vin-delen på irma.dk og coop.dk/mad.
  I november 2016 gik turen igen til Bourgogne - denne gang for at blive inaugureret som Chevalier du Tastevin, og hermed er den vinøse ring, som startede i det franske distrikt, foreløbig sluttet.
  Ved siden af jobbet som varechef for vin & spiritus har Jasper Mohr Holm siden 2015 også fungeret som varechef for friskvarer (kød, mejeri, ost mv.) i Irma.
  Med alle de arbejdsopgaver, kan det være småt med tiden til hustruen Iben og børnene Julie på 13 år og Jacob på 10 år.
  Adresse: Irma, Roskildevej 65, tlf.: 43 86 38 67, mobil: 51 59 38 67, e-mail: jasper.holm@suenson.dk, www.ottosuenson.dk. (Opdateret 2016).