Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jean-Luc Le Baut


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jean-Luc Le Baut (f. 1949) er født i Frankrig, men har boet i Danmark det meste af sit liv. Han er lærer på en skole på Stevns, men også garageimportør. Sammen med kollegaen Lars Sørensen grundlagde han firmaet Chez Maurice i 1998, og med Le Bauts franske baggrund var det oplagt for dem at fordybe sig i den franske vinverden.
  – Vi ville kende de mennesker, der laver vinen, siger Le Baut. – Vi er interesserede i håndværkeren, ikke i det store vinhus eller den dyre og meget kendte vin, og ved et tilfælde stødte vi på Auvergne. Vi sad en dag og nød et godt glas vin, som viste sig at være Côte d´Auvergne.
  – Op til 1870’erne var Auvergne det næststørste vinområde i Frankrig, men efter vinlusens hærgen var den historie ude – indtil sidst i 1950’erne, da man igen begyndte at dyrke vin. Så området som sådan er ikke særlig kendt, ikke en gang i Frankrig, i hvert fald ikke som vinområde.
  – Det meste af Auvergnes vin bliver lavet på druen Gamay, en livlig drue med en karakteristisk duft og krydret smag. Vi blev så glade for den, at vi besluttede at udvide vores studieområde til Gamay-højborgen Beaujolais. Her, som i Auvergne, møder vi mennesker, som har en lidenskab for at lave vin, og denne lidenskab afspejler sig selvsagt i deres produkter. Det er denne livsholdning, som vi i vores naivitet prøver at formidle videre til et dansk publikum.
  Jean-Luc Le Baut bor på Feddet syd for Fakse og har tre børn, som efterhånden alle er flyttet hjemmefra.
  Adresse: Chez Maurice, Dyrehavevej 12, 4640 Fakse, tlf.: 43 70 87 55, e-mail: lgs@post.tdcadsl.dk, www.chezmaurice.dk