Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Jesper Bøgh Christensen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Jesper Bøgh Christensen (f. 1972) står ved roret i Vin og Spiritus Organisationen i Danmark, og han siger selv, at et portræt af ham i Vinbranchens Blå Bog må handle mere om VSOD end om ham. Så lad os nøjes med at nævne, at han efter tiden som sergent ved Jysk Trænregiment i Aalborg blev cand.merc.jur., dvs. erhvervsjurist, fra Aalborg Universitet i 2000. Denne uddannelse førte i marts 2001 til et job i HTS Interesseorganisationen, det daværende Handelskammer, som juridisk konsulent og sekretariatschef for to brancheforeninger. Og fra 1. december 2002 har han så varetaget det daglige arbejde i VSOD.
  VSOD er siden 1977 brancheorganisation for importører, grossister og producenter af vin, frugtvin og spiritus, og dens medlemmerne håndterer langt størsteparten af de varer, som branchen importerer til Danmark. En del af medlemmerne eksporterer også, og nogle producerer både i Danmark og i udlandet.
  Udfordringen for Jesper Bøgh Christensen var og er stadigvæk at sætte sig ind i reglerne og de vilkår, der gælder for branchen. En anden udfordring er desuden at etablere eller bevare kontakten mellem branchen og de relevante politikere og embedsmænd.
  Endelig nyder medlemmerne godt af en række serviceydelser - varemærkeregistreringer, orientering om regelændringer m.v., statistikker og individuel hjælp i diverse forhold.
  VSOD's medlemmer er automatisk medlem af HTS Interesseorganisationen og kan således trække på dens ekspertise på en række områder.
  Med posten som sekretariatschef for VSOD følger en bestyrelsespost i Det Franske Vinråd, der blandt andet arrangerer prisen Den Franske Lilje.
  Nok en vigtig ting at fremhæve er VSOD's deltagelse i GODA, Gode Alkoholdninger, der gør en stor indsats for at oplyse unge om alkohol for derved at fremme den gode alkoholkultur og reducere misbrugssituationer. Branchen har en væsentlig interesse, både etisk og kommercielt, i, at dens produkter nydes i beherskede mængder og ikke misbruges.
  Adresse: VSOD, Børsen, 1217 København K, tlf.: 72 25 55 10, fax: 72 25 55 78, e-mail: vsod@hts.dk.