Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

JesperUhrupJensen

  Jesper Uhrup Jensen (f. 1965) har siden 1995 arbejdet som journalist på månedsmagasinet Euroman, hvor han har vin, bøger og restaurantanmeldelser som faste stofområder og derudover bidrager med features, klummer og andet til bladet.
  Sideløbende med Euroman har han i en periode siddet i redaktionen af Samvirke på freelancebasis og har været fast bidragsyder til Politikens bagside (Mandag Morgen) og I Byen-tillæget.
  Han har desuden skrevet for Bo Bedre og Danmarks Radio (satire og børneradio). I årene 1990-92 gik han på Forfatterskolen under Poul Borums inspirerende og despotiske ledelse og skrev som en udløber af dette forløb årets egnsspil til Køge Kommune i 1992.
  Interessen for vin er kommet ved at pimpe med ved bordet hjemme dengang i 70’erne, hvor ost og rødvin, peberbøffer, bagekartofler, fondue etc. endnu var god tone. Han købte sin første gemmevin i 1982, en Mouton Rothschild 1979 til dengang pebrede 275 kr. for at bevise over for en stædig bekendt, at Mouton Cadet altså ikke var den rigtige Mouton – dvs. ”den med vædderen”.
  Mange år senere skuffede 79’eren fælt, hvilket var en medvirkende årsag til Jesper Uhrups glæde ved unge vine.
  Jesper Uhrup Jensen har skrevet romanen ”Atlantic City”, ”Verdens 25 Bedste Vine” og ”Råt for usødet”, sidstnævnte et uortodokst opslagsværk om gastronomi, vin, takt og tone m.m.
  Jesper Uhrup Jensen bor sammen med Margit Vraa, cand. mag. og underviser. Sammen har de sønnen Hans, boxeren Bella og det fra Grækenland hjembragte gadekryds Onassis.
  Adresse: Nørre Søgade 27, 3. tv. 1370 K, tlf.: 33 33 84 83. E-mail: jesper.uhrup@mail.tele.dk.