Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

John Hoppe  John Hoppe (f.1975) forelskede sig i vines forunderlige verden, da han var sytten år gammel, hjemme i sin svigerfars vinkælder.
  Det blev dernæst til en del besøg på vingårde i Bourgogne og arbejde i vinmarker og -kældre. Senere gjorde John Hoppe karriere i militæret men lagde ikke vinen på hylden – tværtimod fyldte hans store hobby stadig mere af hans fritid.
  Vinrejserne blev hyppigere, og i år 2001, under en rejse i Provence, blev beslutningen taget: Vin skulle være hans levevej, og han foretog sit første store vinindkøb på 600 flasker til videresalg til venner og bekendte.
  Siden da fik John Hoppe arbejde i vinfirmaet Ferdinand Pieroth og senere i Al Mercato, en forretning i Odense med italienske specialiteter, hvor han lærte meget om samspillet mellem italiensk mad og vin.
  Under en vinsmagning i 2007 hos vinforretningskæden Vinoble spurgte han direktøren for kæden, Peter Schaltz, om, hvordan han kunne få sig sådan en Vinoble-butik.
  Året efter ringede Peter Schaltz og spurgte, om han ville bestyre Vinoble Odense. John Hoppe sagde ja, og i 2009 købte han butikken.
  I sit daglige arbejde sætter han en stor ære i, at alt, hvad der er i butikken, er smagt og godkendt af ham selv. Og i dag omfatter sortimentet ikke kun vin. Ud over sin store vininteresse – med vinene fra Piemonte og Bourgogne som den helt store lidenskab – har John Hoppe også en stor interesse for rom og whisky. Igennem de sidste par år er Vinoble Odense derfor vokset til at blive en af de største forretninger på Fyn med rom og whisky – og især whisky fra distriktet Islay.
  I 2012 blev Vinoble Odense udnævnt af Moët Hennessy til "Ardbeg Consulate", for at gøre en ekstra indsat for netop Islay whisky.
  Fritiden nyder John Hoppe sammen med sin kone, Louise Vacher og datteren Kamma på 5 år – som garanteret er den eneste 5-årige, der som 2-årig har besøgt Angelo Gajas personlige vinkælder.
  Adresse: Vinoble Odense, Overgade 19, 5000 Odense C, tlf.: 63 12 09 95, mobil: 26 17 81 12, e-mail: odense@vinoble.dk, www.vinoblebutik.dk.