Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Karsten Emil Jørgensen


.

VinAvisens Blå Bog
en for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Karsten Emil Jørgensen (f. 1947) blev uddannet som tømrer i 1966. Fire år efter tog han og hans hustru Kirstin til Sydafrika, hvor han var med til at bygge en ubådsbase i flådehavnen Simon’s Town.
  Allerede før afrejsen fra Danmark havde han en spirende interesse for vin – en interesse, der kun blev skærpet under det toårige ophold under sydafrikanske himmelstrøg og med sydafrikansk vin i glasset.
  Vel hjemme igen fulgte Karsten Emil Jørgensen med i begivenhedernes gang og apartheidstyrets fald i Sydafrika – og ikke mindst i, hvordan landet udviklede sig fra at være et stort set ukendt vinland til i dag at være et af de mest anerkendte oversøiske vinlande.
  Gennem flere rejser til Sydafrika lykkedes det Karsten Emil Jørgensen at få kontakt til en række af de små vingårde, hvor produktionen er lille, men hvor der bliver kælet for detaljerne under vinfremstillingen, og hvor slutproduktet er absolut i top. Det er blandt andet vin fra disse vingårde, som man i dag finder i sortimentet hos ægteparrets eget online-importfirma, Syd Afrika Vinimport.
  Søm, skruer og hammer er nu lagt på hylden, og Karsten Emil Jørgensen har derfor fået ekstra god tid til sit vinfirma. Når han ikke plejer firmaet, slapper han gerne af med at gå på jagt – eller med et godt glas sydafrikansk vin.
  Adresse: Syd Afrika Vinimport, Børup Skovvej 19a, 7000 Fredricia, tlf.: 75 95 81 95, e-mail: sydafrikavin@gmail.com, www.sydafrikavin.dk. (Opdateret 2016).