.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Kees Graste (f.1955) er født og opvokset i Holland, men har tilbragt næsten halvdelen af sit liv i Danmark. Han er således halvvejs dansker og dermed en af de danske vinbønder.
  I 1982 begyndte han med base i Padborg at arbejde med salg og markedsføring af norsk opdrætslaks. Men han havde en drøm, der var næret af en række rejser til Norditalien: Han ville være vinbonde.
  I 1999 mente Kees Graste, at tiden var inde til at føre drømmen ud i livet, og det blev den i Sydfrankrig med købet af Château Peyriac de Mer, lige syd for Narbonne.
  Der skulle masser af knofedt og store investeringer til for at få vingården op at stå. Men det har været det hele værd. 60% af produktionen består af Corbières i både rød, hvid og rosé. Lidt søde vine bliver det også til, og det hele fremstilles med høj kvalitet for øje. Vinene importeres til det danske marked af CH-Vin i Odense.
  Kees Graste har ikke bare travlt – han ligger vandret, da han er alene om at drive Château Peyriac de Mer. Selv om han har en håndfuld gode medarbejdere, er der meget at se til, når man både skal holde øje med druerne i marken, være på kontoret og tage på kundebesøg i omegnen.
  Foreløbig har han derfor måttet lægge sine hobbyer fra gode gamle Danmark – sejlads og golf – lidt på hylden.
  Adresse: Château Peyriac de Mer, 24 Chemin Neuf, F-11440 Peyriac de Mer, Frankrig, tlf.: (00 33) 4 68 42 82 47, fax: (00 33) 4 68 42 13 00, e-mail: kees@chateau-peyriacdemer.com, www.chateau-peyriacdemer.com.