Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Knud Ankjær    Knud Ankjær (1956-2021) var en af vinbranchens konsulenter med en alsidig virksomhed i ind- og udland. Han var merkonom i markedsføring, og havde en fortid i dagligvarebranchen. Blandt andet var han chef hos Edeka for en trecifret million-omsætning af nydelsesmidler, herunder to anlæg til aftapning af kædens egen vinimport i midten af 90’erne.
    Hans interesse for vin kom for alvor, mens han var afdelingsleder hos Føtex i Silkeborg, og et job som kursusleder i Instituttet for Købmands-Uddannelse (IKU) blev udgangspunktet for meget af det, han foretog sig fremover. Blandt andet var han konsulent for Cave de Turckheim i Alsace, Château Cissac i Bordeaux, Sainsbury og Boutinot ltd. med kunder som Marks & Spencer og arbejdede desuden med flere velkendte brands, heriblandt Da Luca.
    Fairtrade vin og vin på økologiske druer fra Soluna i Argentina, var en del af det verdensomspændende sortiment, han kunne levere fra diverse europæiske lagre.
    Hos IKU oprettede Knud Ankjær "Vinakademiet", hvis speciale er undervisning af detailhandelen.
    Når der ikke stod vin på kalenderen, dyrkede Knud Ankjær sin interesse for løb på motionsplan samt golf. Han var gift med Anne, der også er uddannet i købmands-branchen, og i familien er der fire børn, Jesper, Allan, Lykke og Mikael.