Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kresten Vestergaard Frandsen  Kresten Vestergaard Frandsen (f. 1955) har om nogen fået købmandskab og vin ind med modermælken. Som søn af købmand Wagn Vestergaard Frandsen har han fra barns ben haft sin gang i faderens købmandsgård i Adelgade i Kolding, hvor han allerede som 13-årig fik lov til at passe vinhylderne.
  Egentligt ville han have været revisor og begyndte derfor at læse på Handelshøjskolen i Århus. Men i starten af 1980erne vendte han tilbage til Kolding, hvor han blev ansat hos købmand Erik Ellegaard.
  Revisortanken blev droppet, og gennem syv år var han med til at opbygge og udvikle Erik Ellegaards vinkælder, som var kendt for sin samling af eksklusive Bordeaux Grand Cru Classé vine.
  Siden hen har Kresten Vestergaard Frandsen holdt mange vinforedrag og været guide på vinrejser til blandt andet Alsace, Bourgogne og Rhône. Han har undervist koloniallærlinge i vin og spiritus på Kolding Købmandsskole og har afholdt en række meget populære vinkurser hos FOF.
  I 1990 åbnede Kresten Vestergaard Frandsen Kolding Vinhandel og har siden da forsøgt at videregive sin kærlighed til god vin til de mange trofaste kunder.
  Han har diplomer for vinkurser fra både The German Wine Academy og Bordeauxs Chambre de Commerce og rejser ofte rundt i Europa for at besøge de vinhuse, der leverer flaskerne til forretningens hylder. Alt sammen med det formål at blive klogere på vinens verden generelt og i særdeleshed på de vine, han selv importerer og videresælger.
  Kolding Vinhandel har haft vokseværk gennem årene, og sidste år blev forretningen, i samarbejde med Kresten Vestergaard Frandsens ældste søn, Kristian, udvidet med en ny engrosdel, Vestergaard Wines.
  Fritiden bruges flittigt på golfbanen - og i vinmarken. Bag hjemmet har han og hans kone, Inger, nemlig plantet 65 vinstokke med druerne Solaris og Rondo.
  Kresten Vestergaard Frandsen er i øvrigt medstifter af Koldinghus Vinlaug, som i nærmeste fremtid vil etablere en noget større vinmark med hele 500 vinstokke.
  Adresse: Kolding Vinhandel / Vestergaard Wines, Låsbybanke 12, 6000 Kolding, tlf.: 75 53 58 28, mobil: 25 39 73 14, fax: 75 53 52 17, e-mail: info@koldingvinhandel.dk, www.koldingvinhandel.dk, www.vestergaardwines.dk.