Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Kris  Jens Ole Kristiansen (f. 1944), der sjældent hedder andet end Kris, er vinskribenten på Frederiksborg Amts Avis. Til daglig skriver han om stort og småt fra egnen omkring Hørsholm, hvor han bestyrer sin egen redaktion med i alt tre ansatte; men han har også tid til sin ugentlige klumme, der handler om alt inden for vin og gastronomi.
  Kris fik sin vininteresse i starten af 80’erne, da han blev spurgt, om han ville være bladets repræsentant på en læserrejse til Bourgogne, arrangeret af De Danske Vinrejser. Avisens daværende vinskribent, den navnkundige Helge Langkilde, havde søsat rejsen, men kunne ikke selv deltage i den.
  Med Flemming Hvelplund som cicerone begyndte en tur, der åbnede Kris’ øjne for vinverdenens mange facetter, og det blev siden til mange andre rejser. Blandt andet var Kris den første, der gav sig i kast med en tur til Østrig og Ungarn, efter at Østrig var blevet salonfæhigt igen og havde lagt vinskandalen bag sig. Den rejse tales der stadig om.
  Kris hører også til dem, der meget beklager, at hvidvin har så lav en status i kongeriget, og "cremefattige" rødvine finder sjældent nåde for hans gane, som ellers ikke går af vejen for noget som helst. Ingen kan beskylde ham for at være kostforagter.
  Kris er gift med Lone, og sammen har de to voksne døtre. Den ene er gift med en kok, så også her er der et link til den gastronomiske verden. Ellers går der nogen tid med at passe børnebørn. Privat bor familien i Kokkedal, og de kan sagtens bruge en god lørdag eller søndag på at gå på opdagelse lige dér, hvor fiskerne lander deres fangst langs kysten.
  Adresse: Fasanvænget 493, 2980 Kokkedal, e-mail: jensolekristiansen@yahoo.dk