Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lars Bjørslev


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lars Bjørslev (f. 1957) er den kyndige vinmand, man ser på skærmen, når der skænkes vin i glasset i "Hvad er det værd?". Tidligere var han auktionsmand hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner og Thomas Høiland Auktioner men i høj grad også professionel vinmand, uddannet som vinkyper hos Hans Just i 1981.
  Under sin uddannelse arbejdede Lars Bjørslev hos Franz Reh i Leiwen i Moseldalen samt på Château Kirwan i Bordeaux, og derefter var han afdelingsleder i forskellige vin- og spiritusfirmaer samt inden for genbrug af flasker.
  Efter tre år som kældermester hos Danisco Distillers i Svendborg med ansvar for Danmarks største vin- og spirituskælder kom han til auktionsbranchen med vin, hvor han har været beskæftiget i ni år. Yderligere holder han foredrag om kunsten at gå på vinauktion, ligesom han har skrevet afsnittet om vinauktioner i bogen "Auktionsguiden".
  I 2007 startede Lars Bjørslev sit eget firma Bjørslev Wine, som er en webbutik med et lille udvalg af håndplukkede vine. De kommer fra ukendte producenter, hvilket gør, at priserne er meget favorable i forhold til den gode kvalitet.
  Lars Bjørslev sidder i vinkyperforeningens bestyrelse. Han har siddet i Penge og Prvatøkonomis og Dagbladet Børsens vinsmagepanel, og i 1999 blev han optaget i vinbroderskabet Commanderie de Bordeaux.
  Han har to børn, sønnen Thomas på 26 år og datteren Sophie på 23 år, og når han ikke færdes i vinens verden, dyrker han jagt og fiskeri – og betvinger bølgerne på sine vandski.
  Adresse: Lars Bjørslev, Bjørslev Wine, Søbredden 49, Kld., 2820 Gentofte, tlf.: 61 70 23 69, e-mail: info@bjorslevwine.dk, www.bjorslevwine.dk.