Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lars Gregersen

  Lars Gregersen (f. 1964) er den ene halvdel af vin- og spiritusfirmaet LAGO-import A/S. Den anden halvdel er Ole Andreasen – og navnet på deres firma er ganske enkelt en kombination af forbogstaverne i Lars, Andreasen, Gregersen og Ole.
  LAGO-import ligger i Nakskov og leverer vin og spiritus til et netværk af mere end 170 professionelle vinhandlere fordelt over hele landet.
  Selv kommer Lars Gregersen fra bankverdenen, hvor han i en længere årrække var marketingchef i en lokal bank på Lolland. Uddannelsesmæssigt har han en HD i afsætningsøkonomi, der blev læst på aftenskole sideløbende med Finansdiplomstudiet.
  Men vin har altid været hans store fritidsinteresse, og i 1989 etablerede han sammen med Ole Andreasen LAGO-import, da de to mente, at deres privatforbrug nødvendiggjorde egen import.
  I starten var det naturligvis ren garageimport, men efterhånden tog den vinøse hobby så megen tid, at Lars Gregersen i 1995 valgte at forlade banken og hellige sig vinen.
  LAGO-import importerer i dag vine fra blandt andet Frankrig (især Bordeaux-vine), Italien, Spanien, Portugal, og Sydafrika. Og blandt de kendte vinhuse er Château Angludet i Margaux i Bordeaux, Domaine Gille i Bourgogne, Champagne De Venoge og de italienske vinhuse Tenuta Rocca i Piemonte og Chiappini i Bolgheri.
  I 2011 etablerede LAGO selskabet 1855 Cru A/S i samarbejde med en række af firmaets forhandlere. Her forhandles klassificeret Bordeaux-vin online, og selskabet er i dag et af de største på det danske marked, når det gælder ”en primeur”-handelen inden for klassificerede vine.
  På spiritussiden er LAGO en af landets største importører af skotsk maltwhisky, men også cognac og rom har en vigtig plads i sortimentet.
  Lars Gregersen er en meget flittig foredragsholder og er ofte at finde rundt om i landet, når lokale vinhandlere afholder en aftensmagning.
  Han er også medforfatter til bogen ”Skotsk Whisky – uden farve, uden filter”, der udkom i 2017.
  LAGO-import har etableret et uddannelseslegat, der yder økonomisk bistand til unge, som er ansat i specialhandlen og evt. er under uddannelse i vin- eller spiritusbranchen. Flere informationer kan findes ved at 
  klikke her.
  Adresse:
   LAGO-import, Narvikvej 7-9, 4900 Nakskov, tlf.: 54 92 74 00, e-mail: lago@lago.dkwww.lago.dk. (Opdateret 2019).