Lars Gregersen (f. 1964) er den ene halvdel af vinfirma Lago-Import. Den anden halvdel er hans kompagnon Ole Andreasen – og navnet på deres firma er ganske enkelt en kombination af forbogstaverne i Lars, Andreasen, Gregersen og Ole.
  Lago-Import er beliggende i Nakskov, men leverer vin og spiritus til et netværk af mere end 100 professionelle vinhandlere fordelt over hele landet. Selv kommer Lars Gregersen fra bankverdenen, hvor han i en længere årrække var marketingchef i en lokal bank på Lolland. Uddannelsesmæssigt er han HD i afsætningsøkonomi, der blev læst på aftenskole sideløbende med finansdiplomstudiet.
  Men vin har altid været hans store fritidsinteresse, og i 1989 etablerede han sammen med Ole Andreasen Lago-Import, da de to mente, at deres privatforbrug nødvendiggjorde egen import. I starten var det naturligvis ren garageimport, men efterhånden tog den vinøse hobby så megen tid, at Lars Gregersen i 1995 valgte at forlade banken og hellige sig vinen.
  Lago importerer i dag vine fra blandt andet Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Chile og Canada. Firmaet er dog specielt fokuseret på klassiske europæiske produkter - og især på vine fra Bordeaux. På spiritussiden er Lago en af landets største importører af skotsk maltwhisky, men også cognac er et vigtigt element i sortimentet.
  Kendte huse er bl.a. Château d’Angludet i Margaux, De Venoge Champagne, de italienske vinhuse Gigi Rosso i Piemonte, Salvaterra i Veneto og Fornacina i Toscana, Vallegre i det portugisiske Douro, La Fortuna i Chile, Stark-Condé & Joostenberg i Sydafrika, Duncan Taylor i Skotland og Maxime Trijol i Cognac.
  Lars Gregersen er en meget flittig foredragsholder og er ofte at finde rundt i landet, når lokale vinhandlere afholder en aftensmagning. Det bliver som regel til mellem 50-60 aftener om året.
  En del af fritiden går med at udvikle og forfine produktionen af Lars Gregersen og Ole Andreasens egen vin Odin, der produceres i Bordeaux. Første årgang på markedet blev 2005, der på det nærmeste blev revet væk, før den landede i Danmark.
  Lago har etableret et uddannelseslegat, der yder økonomisk bistand til unge, der er ansat i specialhandlen og evt. under uddannelse i vin- og spiritusbranchen. Flere informationer kan findes ved at klikke her.
  Adresse: Lago-Import, Narvikvej 7-9, 4900 Nakskov, tlf.: 54 92 74 00, e-mail: lago@lago.dk, www.lago.dk. (Opdateret 2011).