Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lars Kroman


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Lars Kroman (f. 1973) har som kok og sommelier været vidt omkring. Han har betrådt de bonede gulve i nogle af Danmarks førende restauranter – blandt andet Kommandanten, Le Sommelier og Restaurationen. Han har arbejdet som tjener på Kongeskibet og har været butler for milliardæren og erhvervslederen Fritz Schur med særligt ansvar for betjeningen på hans lystjagt.
  Det var, da han var i tjenerlære på Hotel Munkebjerg i Vejle, at der for alvor kom skub i hans interesse for vin. Gennem hotellet kunne eleverne købe al den gode vin, de havde lyst til – pengene blev trukket i lønnen. Og for Lars Kroman betød det en læretid med store vine og få penge på lommen.
  Da han og hans venner en dag ville øve sig i at sable champagne, var "forsøgskaninen" en flaske Veuve Clicquot La Grande Dame årgang 1976 – en champagne til over 1000 kr. De unge mænd var allerede godt vant.
  Lars Kroman har også været restaurantinspektør på Hotel Hilton i Københavns lufthavn, og sidst har han haft job som vinindkøber og tjener for det københavnske advokatfirma Plesner.
  Med sin store erfaring i bagagen har han nu valgt at træde ud af det pulserende restaurantliv og ind i de selvstændiges rækker med eget vinfirma, Det Lille Vinhus. Sortimentet i firmaet, der slog dørene op i juli 2010, består af kvalitetsvine fra Spanien og Italien, og foreløbig foregår salget udelukkende via firmaets hjemmeside.
  Ud over vinsalget har Det Lille Vinhus også afholdt vinsmagninger for mere end 14.000 deltagere gennem de sidste fem år.
  Ved at sadle om håber Lars Kroman også at få mere tid til hustruen Jeanette og deres tre piger på 4, 6 og 8 år.
  Den nybagte firmaejer – og snart nybagte far, da endnu en datter er på vej – har ikke altid begge ben solidt plantet på jorden. Ofte dingler de fra en paraglider højt oppe over den smukke danske natur. Denne sportsgren har afløst en aktiv karriere som faldskærmsudspringer med i alt 900 udspring og posten som videomand for det danske landshold i faldskærmsudspring.
  Adresse: Det Lille Vinhus, Palægade 8, 1261 København K, e-mail: info@detlillevinhus.dk, www.detlillevinhus.dk. (Opdateret 2015).