Litta Rønne Larsen (f. 1981) er dansker, men er opvokset i Italien, indtil hun var 14 år gammel. Efter en kandidatgrad i Marketing på Copenhagen Business School (CBS) fik hun arbejde i bilbranchen - men fik lov til at holde fri en dag om ugen for at følge timerne på den nystartede sommelieruddannelse på Vinakademiet. I 2008 blev hun udklækket som en af de første sommelierer fra den nye uddannelse.
  Efter fire år i bilbranchen valgte Litta Rønne Larsen at opsige sin stilling og rejse til London, hvor hun tog Advanced Level og derefter Diploma i 2012 på Wine and Spirit Education Trust (WSET).
  Hun fik arbejde hos den engelske vinimportør Armit Wines. Det var ganske vist ikke så velbetalt, som at være projektleder i bilbranchen, men hun kunne arbejde med vin, og det var lykken!
  Efter et par år i London flyttede hun tilbage til Italien for at blive partner i Agenzia Larsen Roma. Firmaet, der blev grundlagt i 1992, repræsenterer cirka 25 italienske vinproducenter i Skandinavien (Danmark, Norge, Sverige og Finland) og i de baltiske lande ved at fungere som deres eksportafdeling. Det bliver til en del rejser både til Skandinavien og rundt i Italien.
  Samtidig med sit faste arbejde er hun i gang med tage uddannelsen som Master of Wine i London - et spændende og sjovt studie, der dog kræver, at man er disciplineret og målrettet.
  Litta Rønne Larsens interesse for vin stammer fra en interesse for god mad. Selv da hun gik på CBS, arbejdede hun som tjener for derefter at bruge alle pengene på københavnske restauranter.
  - Der sker noget unikt med hele oplevelsen, når maden bliver matchet med den helt rigtige vin, fastslår hun. - At kunne arbejde med et produkt, som kan give den type oplevelser, er et kæmpe privilegium.
  Adresse: Agenzia Larsen-Roma, Via della Lungara 3, 00165 Rom, tlf.: (+39) 6 976 12362, mobil: (+39) 393 840 1717, fax: (+39) 6 581 37 38, e-mail: litta@larsen-roma.it, www.larsen-roma.it. (Opdateret 2016).