Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Maiken Foldager  Maiken Foldager (f. 1977) er vokset op i Hørsholm og blev i 2002 uddannet markedsføringsøkonom med speciale i kommunikation.
  Efter et par år med forskellige job i tele- og internetbranchen fik hun job hos Maxxium Nordic Duty Free med ansvar for salg af spiritus til Duty Free i Norden - blandt andet til Københavns Lufthavn og DFDS. Og det var i den forbindelse, Maiken Foldagers interesse for vin og spiritus blev vakt.
  Jobbet hos Maxxium bød på mange rejsedage, som bragte hende vidt omkring i Europa, og efter et par år var livet i en kuffert ikke længere så attraktivt. Hun var dog ikke i tvivl om, at hun skulle fortsætte i vinbranchen med mere marketing end salg. Hendes ønske blev indfriet, da hun i 2006 blev ansat hos Kjær & Sommerfeldt med daglig gang i den gamle vinforretning på Gl. Mønt.
  Da forretningen i 2008 igen blev en privatejet virksomhed, fik Maiken Foldager stillingen som salgs- og marketingkoordinator. Siden da har hun blandt andet været med til at udvikle det ”nye” Gl. Mønt, som i dag er blevet et vinoplevelsessted med både vin- og champagnebar og utallige vinsmagninger og events på programmet. Hun har også spillet en væsentlig rolle for etableringen af en ny og ligeledes oplevelsesrig butik i Aarhus.
  I 2014 fik Maiken Foldager stillingen som marketingchef hos Kjær & Sommerfeldt med det overordnede ansvar for marketingafdelingen.
  Hun er også med i smageudvalget, og her bliver interessen for vin og kommunikation flittigt brugt, da vinforretningen siden 2008 har lanceret mere end 600 nye vine.
  Rejsen har, indtil nu, været spændende, og prikken over i’et var at fejre virksomhedens 140 års jubilæum i 2015.
  Maiken Foldager bor på Frederiksberg, og fritiden bruges blandt andet på at sejle.
  Adresse: Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt 4, 1117 København K, tlf.: 70 15 65 00, email: maiken.foldager@kogs.dk, www.kogs.dk. (Opdateret 2016).