Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Marie Ahm

appen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside

  Marie Cecilie Von Ahm (f. 1980) er født og opvokset i Danmark, men siden 2006 bosat i Barcelona og Luxembourg. Herfra driver hun sit eget konsulentfirma, VonAhm Ltd, der blandt meget andet yder eksporthjælp til flere af Europas bedste vinproducenter.
  Hun fungerer ligeledes som executive advisor for flere asiatiske og skandinaviske vinimportører og arbejder her med strategi, uddannelse, brand management og sourcing. Marie Ahm varetager nu rollen som Global Head of Sales for luksus champagnen Angel, efter af have trukket sig ud af ejerkredsen af ditto luksus champagne Boërl & Kroff.
  Siden 2014 har hun fungeret som Specialist on the Global Wine Trade for EBRD (European Bank of Reconstruction and Development) og er pt involveret i et længerevarende projekt for den største vinimportør i Ukraine. Dette projekt indebærer blandt andet udviklingen af et innovativt loyalitetsprogram, e-handel og udviklingen af en kæmpestort vin- og madmarked.
  I 2016 og 2017 var hun ansigt for og udvikler af Føtex vin-initiativ “Vores Egen Vinkælder” og producerede blandt andet en række sjove videoer, der stadig kan findes på Føtexs hjemmeside.
  I 2007 blev Marie Ahm - som den første dansker og kvinde nogensinde – permanent medlem af Le Grand Jury Européen og er i dag involveret i organiseringen af Villa d’Este Wine Symposium.
  Hun er certificeret WSET The Diploma og tidligere medlem af FIJEV (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du vin et des Spiritueux). Hun har også arbejdet for den førende amerikanske vinskribent James Suckling og bidrager i dag sporadisk til FINE Magazines og danske Gastro.
  Marie Ahm har interesseret sig for vin, siden hun var 15 år gammel. Vinens verden er hendes ét og alt – en passion, som hun beskæftiger sig med hver eneste dag både professionelt og privat. En såkaldt professionel vin-nørd, som hun ynder at betegne sig selv.
  Oprindelig er hun uddannet akademiøkonom, og hun har haft sin gang i flere virksomheder, hvor hun har fungeret som blandt andet teamleder og eksportmanager.
  I de sidste 12 år har hun rejst mere end 200 dage årligt - og hun elsker det.

  Adresse: 73 Route de Treves, L-6793 Grevenmacher, Luxembourg. tlf.: (+352) 62 1811 790, e-mail: marie@vonahm.com, www.vonahm.com. (Opdateret 2018).