Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Melitta Achton

    Melitta Achton (f. 1958) er vokset op i Rødovre, og det var også her, hun i 1975 kom i købmandslære hos Irma. Sideløbende læste hun på handelsskolen, hvor hun i faget varekundskab blandt andet var forpligtet til at lære noget om vin, og pligten blev hurtig forvandlet til en lidenskab. Det endte med et 13-tal til den mundtlige eksamen i vinfremstilling, og vejen var banet for en karriere i vinens verden med job som ansvarlig for diverse vinafdelinger, først hos Irma, dernæst hos Favør.
    Lysten til at være selvstændig trak dog mere og mere, og i 1995 slog Melitta Achton og hendes mand, Bo Achton, dørene op for deres egen vinforretning i et nedlagt osteri i en lille landsby nær Køge. I første omgang var lageret ikke større end, at de selv kunne drikke vinen inden for en rimelig tid, men det er gået forrygende med Den lille Vinkælder, som firmaet hedder, og i dag er der hele fire ansatte.
    De gamle ostehylder er bevaret, ostene er byttet ud med vine fra hele verden, og når kunderne træder indenfor i det hyggelige lokale, bydes de velkommen med et glas vin og får desuden lov til at smage op til fem forskellige vine.
    Når Melitta Achton holder fri, flyver tiden af sted i den store have. Og ikke mindst i vinmarken – det vil sige de 30 Pinot Noir-vinstokke, som hun og hendes mand har plantet i forhaven.
    Adresse: Den lille Vinkælder, Skovvej 4, Algestrup, 4682 Tureby, tlf.: 56 28 35 22, fax.: 56 28 35 26, e-mail: den-lille-vinkaelder@mail.dk, www.den-lille-vinkaelder.dk.