Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Mette Derdau



    Mette Derdau (f. 1983) er udlært som tjener fra Munkebjerg Hotel i Vejle. Herfra gik turen i 2008 til København og to af byens top-restauranter, nemlig Geranium og dernæst Mielcke og Hurtigkarl.
    Samtidig med sit arbejde som tjener hos sidstnævnte restaurant læste Mette Derdau til sommelier på Vinakademiet - og bestod sin eksamen i 2009.
    Samme år vandt hun sammen med sin mand, kokken Michael Munk, Roussillon desserttrofæ, og året efter opnåede hun en sølvmedalje i DM for sommelierer.
    Sideløbende med et job som tjener på Dragsholm Slot tog Mette Derdau niveau 3 af WSET (Wine & Spirit Education Trust) i Danmark, en eksamen, der giver adgang til WSETs Diploma i London - en prestigefyldt vin-eksamen, som hun nu også har fået papir på.
    Hun har ligeledes arbejdet hos vinfirmaet Otto Suenson Vin, før hun vendte tilbage til Vejle og Munkebjerg Hotel som vintjener i restauranten Tree Top.
    Med sin store erfaring fra restaurantbranchen og sine gode eksamenspapirer er Mette Derdau godt rustet til næste kapitel i sit arbejdsliv: En restaurant, som hun åbner sammen med sin mand d. 1. august i år. Navnet på restauranten er Me|Mu, og den har fået til huse i Vejle midtby.
    Ud over arbejdslivet har Mette Derdau og Michael Munk brugt al deres fritid i de senere år på at renovere deres hus. Senest har de færdiggjort en vinkælder af top-kvalitet - det er selvfølgelig et "must" for de to nybagte restauratører at have en sådan kælder på hjemmebane.
    Adresse: Restaurant Me|Mu, Vissingsgade 8, 7100 Vejle, tlf.: 21 14 00 77, e-mail: mail@memu.dk, www.restaurant-memu.dk. (Opdateret 2014).