Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Michael Carl


.

VinAvisens Blå Bog
Hver uge vil bringer vi et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på denne side. Efterhånden vil siden komme til at danne en vinbranchens Blå Bog.

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Michael Carl (f. 1953) blev bogstaveligt talt født ind i vinbranchen. I 1973 grundlagde hans far, Erling Carl, Chris-Wine i Glostrup, og i 1975 kom sønnen Michael ind i familiefirmaet, hvor han fik en grundig uddannelse, blandt andet med studieophold i Tyskland og Frankrig.
  Hans far var en kapacitet og iværksætter, og det samme er Michael Carl blevet. Han har forstået at udbrede kendskabet til vin og finde nye spændende vine fra det meste af verden, og Chris-Wine dækker i dag alle kunde-segmenter på det danske marked. Yderligere har han ikke været bange for at tage meget ambitiøse initiativer. Sammen med faderen købte han i 1985 Château de Seguin i Bordeaux, som han efter faderens død overtog sammen med sin bror, Gert, og i årene siden er slottet løbende blevet restaureret. I dag omfatter det 210 hektar med en årlig produktion af mere end 1 million flasker og fremstår som et mønsterbrug i Bordeaux. Det hører til mellem de ti største og mest imponerende slotte i Bordeaux.
  Château de Seguin er løbende blevet honoreret med langt over 100 medaljer, og i 2000 blev slottets Cuvée Prestige 1997 kåret som den bedste af de 7000 vine i appellationerne Bordeaux og Bordeaux Supérieur, ligesom slottets mousserende hvidvin, Perle de Seguin, blev valgt som Frankrigs bedste crémant.
  Michael Carl er meget tit i Bordeaux, hvor han er accepteret på lige fod med de andre store slotsejere.
  I 1998 købte Chris-Wine det svenske firma Edström Trading International AB for at markere sig på det svenske marked, og i dag er Château de Seguin det næststørste mærke på dette marked.
  Også i Finland har Michael Carl markeret sig. I 2000 stiftede firmaet det finske selskab OY Chris-Wine Finland AB, og allerede ombord på flyet til Helsingfors kan man smage dets vine.
  Sidste skud på stammen af selskaber er vingården Villa Bona Terra i Rumænien, som familien forventer sig meget af.
  Michael Carl er gift med finske Maria-Pia, som er jordemoder på Rigshospitalet, og sammen har de tre børn. I sin fritid er han en ivrig sejlsportsmand, og når vejret ikke tillader en tur på havet, fræser han ned ad de alpin pister eller løber på rulleskøjter.
  Adresse: Chris-Wine A/S, Herstedøstervej 21, 2600 Glostrup, tlf.: 43 43 65 65, fax 43 43 43 73, e-mail: office@chris-wine.dk.