Michael Jansen (f. 1952) er uddannet inden for økonomi og marketing. Interessen for vin startede i 1974, hvor han var med i en lille vinklub, og smagsprøverne i klubben blev snart suppleret med vinrejser til Tyskland og Frankrig. I 1980 startede han som garageimportør med import af vine fra Frankrig, som ikke tidligere havde fundet vej til Danmark.
    I 1986 købte Michael Jansen forretningen Vinopol på Østerbro og blev dermed professionel vinhandler. Men på grund af den økonomiske krise i slutningen af 1980’erne blev han nødt til at lukke sin forretning og blev efterfølgende ansat hos vinfirmaet N & Poul Plum.
    De selvstændiges rækker trak dog fortsat, og i 1994 slog han dørene op for Vin Kompagniet på Frederiksberg med det formål at importere vin og sælge til horeca-sektoren. Siden da har sortimentet også udviklet sig til at omfatte spiritus fra Frankrig.
    Michael Jansen er også medejer af Min Vinmark, et firma, hvis investorer i 2010 købte 4 hektar jord i det spanske vinområde Terra Alta. Ideen var at samle en gruppe vininteresserede mennesker, som gerne vil eje en vinmark, følge dens udvikling, lære at lave vin samt være med i et netværk omkring projektet. Jorden har Michael Jansen og de andre investorer beplantet med Syrah, Granacha og Mourvedre. Man kan læse mere om projektet, og hvordan man eventuelt kan blive en del af det på www.minvinmark.dk.
    Adresse: Vin Kompagniet, Frøbels Allé 2, 2000 Frederiksberg, tlf.: 20 80 72 02, post@vin-kompagniet.dk, www.vin-kompagniet.dk. (Opdateret 2018).