Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Michael Jansen    Michael Jansen (1952-2023) var uddannet inden for økonomi og marketing. Interessen for vin startede i 1974, hvor han var med i en lille vinklub, og smagsprøverne i klubben blev snart suppleret med vinrejser til Tyskland og Frankrig. I 1980 startede han som garageimportør med import af vine fra Frankrig, som ikke tidligere havde fundet vej til Danmark.
    I 1986 købte Michael Jansen forretningen Vinopol på Østerbro og blev dermed professionel vinhandler. Men på grund af den økonomiske krise i slutningen af 1980’erne blev han nødt til at lukke sin forretning og blev efterfølgende ansat hos vinfirmaet N & Poul Plum.
    De selvstændiges rækker trak dog fortsat, og i 1994 slog han dørene op for Vin Kompagniet på Frederiksberg med det formål at importere vin og sælge til horeca-sektoren. Siden da udviklede sortimentet sig også til at omfatte spiritus fra Frankrig.
    Michael Jansen var også medejer af Min Vinmark, et firma, hvis investorer i 2010 købte 4 hektar jord i det spanske vinområde Terra Alta. Ideen var at samle en gruppe vininteresserede mennesker, som gerne vil eje en vinmark, følge dens udvikling, lære at lave vin samt være med i et netværk omkring projektet. Jorden blev af Michael Jansen og de andre investorer beplantet med Syrah, Granacha og Mourvedre.