Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Mona Cerup Gonçalves


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Mona Cerup Gonçalves (f. 1943) er handelsuddannet i autobranchen, men hun er også uddannet som både pædagog og sprogskolelærer. Hun har haft sin gang som sekretær i Indenrigs- og Kulturministerierne og har arbejdet som institutionsleder. Og så har hun en glødende interesse for portugisisk vin.
  Det hele begyndte med en tur til Portugal i 1969 og endte med, at Mona Gonçalves hev teltpælene op og i to år bosatte sig i Portimão ved Algarve-kysten.
  Her drev hun blandt andet en modebutik for en nordmand, men frem for alt fik hun skærpet sin viden om portugisisk vin. Desuden var det i Algarve, hun fandt sin mand, Francisco.
  Ægteparret bosatte sig i Danmark, hvor de i 1985 åbnede konsulentbureauet Portugal Tours, som gennem årene har arrangeret mange rejser og studieture til Portugal med de to gange Gonçalves som guider.
  I 1990 slog Mona og Francisco dørene op for Portugal Import, hvorfra de den dag i dag gør en stor indsats for at udbrede kendskabet til de skønne – men herhjemme lidt oversete – portugisiske vine.
  Hylderne i forretningen, hvor der handles såvel en gros som med privatkunder, er fyldt med dejlige flasker fra stort set samtlige vindistrikter i Portugal. Og vinsortimentet er krydret med øl, kulinariske specialiteter og keramik i lange baner.
  Mona Gonçalves afholder også vinsmagninger med foredrag om Portugal og portugisiske vine.
  Mona og Francisco Gonçalves har tre voksne børn, Miguel, Nicolai og Isabel, og to børnebørn. Så fritiden går med familieliv – samt hus, have, mad og god vin.
  Adresse: Portugal Import, Nytoft 28, Bramdrupdam, 6000 Kolding, tlf.: 75 56 93 93, mobil: 28 19 40 93, e-mail: post@portugalimport.dk. (1982-1989). (Opdateret 2010).