Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nicolai Hedegaard


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Nicolai Hedegaard (f 1971) blev færdig som markedsøkonom i 1994. Slutkarakteren i fransk var middelmådig, så han besluttede sig for at tage til Frankrig og gøre noget ved sagen. Da han var vokset op i en vininteresseret familie, faldt valget helt naturligt på et vinslot i Bordeaux, nemlig Château Prieuré Lichine i Margaux. Her lærte han ikke kun fransk, men også alt om selve processen fra drue til vin.
    Efter slotsopholdet arbejdede Nicolai Hedegaard tre år i vinfirmaet Descas Père & Fils, hvorefter han vendte næsen hjemad til en post som brandmanager hos Vingaarden i Odense. Men Frankrig trak stadig, og da Nicolai Hedegaard blev tilbudt et job som eksportmanager hos Sovex i Bordeaux, drog han sydpå igen.
    I seks år havde han sin daglige gang hos Sovex, hvorefter han blev headhunted af vinfirmaet Barriere Frères i Médoc til sit nuværende job som eksportdirektør og højre hånd for den administrerende direktør.
    Hverdagen er travl for Nicolai Hedegaard, da Barriere Frères er et firma i vækst med en eksport, der udgør hele 80% af omsætningen. Men fritid skal der være plads til – ikke mindst nu, hvor han og hans franske hustru, Carine, venter deres første barn. Lidt golf bliver det også til hist og pist. Og så er Nicolai Hedegaard da også deltager i det berømte maratonløb gennem Médocs vinmarker.
    Adresse: Barriere Frères, 18, rue Lafont, F-33290 Ludon, Médoc, tlf. 00 33 5 57 88 85 84, e-mail: nhedegaard@barriere-freres.com, www.barriere-freres.com.