Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Niels Rørdam Holm


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Niels Rørdam Holm (f. 1948) blev udlært som handelsmedhjælper fra vinforretningen Carl Krumbak & Co. i København. Dernæst tog han en HH på Niels Brock, og i 1973 gik turen til Frankrig for i et år at lære fransk – og ikke mindst for at arbejde med vin.
  Det lykkedes Niels Rørdam Holm at få job i Maison du Vin i Bordeaux. Men et par dage før han skulle starte, sprang han fra på målstregen. Den unge handelsmand havde nemlig endnu en passion ud over vin, og passionen handlede om heste. Og han havde netop fået mulighed for at ride konkurrenceheste for en fransk stald.
  Via hestesporten lærte han dog mange ejere af vinslotte at kende, og vel hjemme igen i Danmark begyndte han at importere vin fra flere af slottene for at sælge den på dansk jord.
  Men herved blev det ikke. Sideløbende startede Niels Rørdam Holm et firma med catering til plejehjem – hvor han samtidig gjorde en ihærdig indsats for at få de ældre til at drikke vin til maden.
  I dag har han arbejdet med catering og salg af vin i tre årtier. Sidstnævnte foregår via Internettet gennem et nyt firma, Y Wine, som Niels Rørdam Holm har startet sammen med sin svoger Christian la Cour. Hustruen, Camilla, sørger for marketing og administration. Firmaet, der henvender sig til både branchefolk og private, har eneforhandling af vinene fra det spanske vinhus Grupo Yllera.
  Selv om vinen vandt, er hestene ikke tøjret for stedse. Sidste år begyndte Niels Rørdam Holm nemlig at ride igen, og nu gælder det den årlige Hubertusjagt i Dyrehaven nord for København.
  Adresse: Y-Wine, Kastaniegaarden, Fredensborg Kongevej 27, 2980 Kokkedal, tlf.: 20 22 03 61 og 48 28 03 61, fax: 48 28 03 61, e-mail: nrh@mailname.dk, www.ywine.dk.