Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Ole Bergman


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Ole Bergman (f. 1947) grundlagde Bergman Vinimport i 1983 med det erklærede mål kun at sælge vine, som han selv ville købe, hvis han var i sine kunders sted. Og målet har han nået med et flot udvalg af vine, som han fortrinsvis leverer til toprestauranter og erhvervsvirksomheder.
  Især har han satset på fransk vin, men han har også flere af de store og berømte vine fra både Californien og Sydafrika samt fra Spaniens nye superdistrikter Ribera del Duero og Priorato. I nyeste tid er han endvidere begyndt at importere vine fra uretfærdigt oversete Østrig.
  Ole Bergmans interesse for vin er en 30 år gammel affære. Efter at have læst et par artikler i det dengang eksisterende madblad "Mad og Gæster" blev han tændt på emnet. Han læste alt, hvad Lyngby Bibliotek kunne skaffe om vin, og begyndte at opbygge en vinsamling med hovedvægten på Bordeaux, hvis klassifikationer var nemme at gå til.
  Han fortsatte med at læse og smage og fandt ret hurtigt ud af, at jo mere man ved om emnet, desto mere ved man - at man ikke ved. - Ydmyghed er en god ting, siger han.
  I 70’erne fik han kontakt til et gammelt, hæderkronet vinfirma, hvor han en tid arbejdede som freelance sælger - og så var skridtet ikke langt til selv at importere.
  Privat bor Ole Bergman sammen med hustruen Marianne (og kattene Gustav og Mickey), og i den sparsomme fritid svinger han sine golfkøller.
  Adresse: Ole Bergman Vinimport, Avderødvej 4, 2980 Kokkedal, tlf.: 48 28 00 35, fax: 48 28 06 35, e-mail: mail@bergmanvin.dk.