Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Per Bendix


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Per Bendix (f. 1940) ville oprindelig være landmand, men hans klasselærer og hans mor rottede sig sammen og fik ham presset ind i gymnasiet. Farvel landvæsens-elev og goddag støvet akademiker - der løb linen ud og endte som gymnasielærer og som politiker i såvel sogneråd som folketing.
  Selv deler han sit hidtidige liv op i perioder à sytten år: Sytten år til at blive lidt voksen, sytten år i politik og pædagogik, sytten år i finanssektoren og sytten år, hvor købmands-generne efterhånden har fået overtaget, dels med satellitudstyr og -kommunikation, dels med vin.
  Generne må have været ganske fremherskende, for han har dem både fra fædrene og mødrede side - kludekræmmere til den ene side og isenkram og kolonial til den anden side.
  Springbrættet til vin blev forbindelser til Australien. Her fandt han sine første vine og opbyggede en pæn lille portefølje af vine fra Vest-Australien, og i 1999 blev så Bendix Vine grundlagt i Hillerød.
  Ét kontinent var dog for endimensionalt, så Per Bendix og hans tolv medarbejdere besluttede sig for ti lande - og fik succes med beslutningen og med principperne: Ingen "tre for en hund", men heller ikke vine i den rigtigt dyre ende.
  Han opfatter vin som et konsument-produkt fremstillet af samvittighedsfulde bønder: - Det er sundt i beherskede mængder, og det skal være til at betale for den gennemsnitlige pengepung - også for den ældste tredjedel af befolkningen. Lidt mere vin og lidt mindre medicin!
  For at komme tæt på det at lave vin har Per Bendix slået sig sammen med andre lidt skøre entusiaster og anlagt en vinmark i Hillerød med 1000 vinstokke. - Kun ved at prøve det selv får man rigtig respekt for de andres præstationer, siger han.
  Med hustruen Lise har han fire piger, der for længst er fløjet fra reden.
  Adresse: Bendix Vine, Slotsgade 10, 3400 Hillerød, tlf.: 48 26 82 00, fax: 48 26 82 04, e-mail: info@bendixvine.dk.