Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Philip Dyna


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Philip Dyna (f. 1975) er Fine Wine Chef for Vinoble/Østjysk Vinforsyning samt "bankdirektør" for Vinbanken – Vinoble’s kommisionssalg.
  Det var lidt af et tilfælde, at han kom til at arbejde med vin. Efter endt salgsuddannelse i Kvickly og forskellige salgslederjobs i flere af kædens forretninger på Sjælland manglede der i 1998 en vinmand i Kvickly i Roskilde. Denne opgave kastede Philip Dyna sig over, og den blev startskuddet til en enorm interesse for vin, som har hængt ved lige siden. Samme år blev den ene af de to vinklubber, som han er medlem af, grundlagt. Den anden vinklub, Copenhagen Tasting Group (CTG), blev Philip Dyna medlem af i år 2000, og i dette forum har han siden stået bag store smagninger som fx 65 årgange Château d’Yquem, 30 årgange Château Latour, 18 årgange DRC Richebourg, 10 årgange DRC Le Montrachet og 10 årgange Quinta do Noval Nacional Vintage Port.
  Siden 1999 har han desuden hvert år været i Bordeaux for at smage årets fadprøver en primeur. I de senere år er det også blevet til en hel del rejser til Bourgogne, hvis vine også har vundet Philip Dynas begejstring.

  I 2001 overtog Philip Dyna ansvaret for Kjær & Sommerfeldts Skatkammer, et kommisionssalg, hvor private solgte til private. Et lignende koncept, Vinbanken, bestyrer han i dag hos Vinoble Skt. Petri. Her kan man købe og sælge spændende nye og gamle vine i den eksklusive ende af kvalitetsskalaen. Derudover står han også for Østjysk Vinforsynings salg af Bordeaux en primeur.
  Philip Dyna er gift med Karin, og sammen har de datteren Ida og sønnen Felix. Fritiden bruger han på familien og selvfølgelig på at dyrke sin store interesse for vin.
  Adresse: Vinoble Skt. Petri - Vinbanken, Krystalgade 18, 1172 København K, tlf.: 33 14 03 87, mobil: 20 58 54 91, e-mail: phd@vinforsyning.dk, www.vinbanken.dk. (Opdateret 2016).