Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Robert Jonsson  Robert Jonsson (f. 1964) er oprindelig uddannet inden for IT.
  Interessen for vin går helt tilbage til gymnasiet, hvor han mødtes hver onsdag med sine kammerater, lavede mad og smagte spændende vine.
  Senere blev det til stiftelsen af en vinklub med månedlige møder og en til to store smagninger årligt. Ofte blev der smagt på rigtig gode Bordeaux-vine - det var dengang, hvor de store vine stadig kunne betales.
  Smagninger af ældre årgange førte til, at Robert Jonsson etablerede en vinkælder, hvor de bedste flasker kunne ligge og modne.
  Vininteressen delte han med vennen Peter Larsen, og i 1990erne begyndte de to at tage på flere årlige vinrejser. Alsace og Beaune vakte kærligheden til Riesling, Pinot-familien og især til Pinot Noir. Rejserne førte også til vinbesøg i Canada, Italien, Grækenland, Spanien og Schweiz.
  Det var på dette tidspunkt, ideen til Vinbutikken.dk blev født. Domænet blev anskaffet i 1999, og målet for den nye butik var at finde et vinområde, der var forholdsvis ukendt for danskerne. Samtidig skulle vinene derfra være af høj kvalitet. Og jagten på et sådan område tog flere år. Valget faldt til sidst på Kaiserstuhl i det tyske Baden, og efter at have fulgt vin-årgangene herfra i endnu nogle år, indgik Robert Jonsson og hans samarbejdsparter aftaler om import med en række af områdets topproducenter.
  2011 blev året, hvor de første vinflasker kom hjem til Vinbutikken.dk - og året, hvor makkerparret afholdt deres første vinsmagninger. Ved disse smagninger bliver der ikke kun fortalt om Kaiserstuhls dejlige vine, men også om områdets lige så dejlige mad og underskønne natur.
  I dag har også nøje udvalgte vine fra andre områder i Tyskland samt fra Frankrig og New Zealand fundet vej til forretningen.
  Når vinmanden holder fri, står den på madlavning, svømning, jazz og islandsheste.
  Adresse: Vinbutikken.dk ApS, Krogsbøllevej 20, 4000 Roskilde tlf.: 23 86 11 71, e-mail: info@vinbutikken.dk, www.vinbutikken.dk.