Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Rune Elkjær  Rune Elkjær (f. 1971) har en fortid i restaurantbranchen. Han blev uddannet som sommelier i 1997, og arbejdede som sådan i en årrække hos Restaurant Kommandanten i København.
  Et par korte ophold hos Fredensborg Store Kro og Restaurant Saison i Hellerup blev det også til, før han slog sig ned med eget vinimportfirma, Norma Vin, på Frederiksberg.
  I 2010 rev Rune Elkjær teltpælene op og flyttede til Avignon i Rhône sammen med sin franske kæreste, Amiel. Her ville hun åbne en bistro og han fremstille vin - noget han længe havde drømt om at prøve kræfter med.
  Livet som sydfransk vinbonde viste sig at være uforeneligt med at drive et vinfirma i Danmark, og i 2012 solgte han derfor Norma Vin.
  Bistroen blev ikke til noget, men vin fremstiller han stadig i det sydfranske. Hvert år bliver det til cirka 20.000 flasker rødvin på druerne Grenache, Cinsault og Carignan. Målet er at nå op på 30.000 flasker. Omkring halvdelen af produktionen er af appellationen Côtes du Rhône.
  Rune Elkjær ejer hverken vinmarker eller vineri. Han har lejet sig ind hos Domaine Barbanot i byen Vaison-la-Romaine i Vaucluse. Vinene fremstilles af vingårdens druer og i dets vineri, men sælges under navnet Domaine Elkjær-Amiel. Herhjemme forhandles de af Niche Vin.
  Fritid er der ikke meget af for den travle vinbonde - men den, der er, bruger han på smagninger hos kolleger og på madlavning - og ikke mindst på sin nye kæreste og 12-årige datter.
  Adresse: Domaine Elkjær-Amiel c/o Domaine Barbanot, Avenue Ulysse Fabre, 84110 Vaison-la-Romaine, Frankrig, tlf.: (+33) 6 40 66 77 64, email: runeelkjaer@gmail.com. (Opdateret 2022).