Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Grønbæk  Søren Grønbæk (f. 1965) er en vinmand, der i mange år har ført Irma-pigen i sit våbenskjold. Han var knap nok ud af militærtjenesten, før han blev ansat i vinafdelingen hos Irma på Nordre Fasanvej og senere i Irma Østerport, og vin har altid været hans store interesse.
  Efter nogle år som souschef i Farum, Værløse og Snekkersten fik han i 1995 tilbudt at komme på Irmas hovedkontor, hvor han sammen med Hans Christian Ipland skulle stå for indkøb af vin og spiritus.
  - Nu skulle jeg se verden fra en lidt anden side, fortæller Søren Grønbæk. - Hidtil havde jeg vejledt og solgt vine til Irmas kunder. Nu skulle jeg være med til at købe de vine, som mine kolleger skulle sælge til vore kunder. Men jeg ville bestemt ikke have undværet tiden ude i butikkerne. Det var der, jeg fik en meget vigtig føling med, hvilke vine kunderne er glade for, og det er denne viden, jeg i dag bruger som indkøber.
  - Irmas kunder har mod på at prøve nyt, og det kræver, at vi hele tiden sørger for at orientere os om udviklingen på markedet - rejse ud, smage, snakke med nuværende og kommende leverandører. Kort sagt følge med. Det er det, der gør jobbet som vinmand så usædvanlig spændende.
  Privat er Søren Grønbæk gift med Rie, og sammen har de tre børn, David, Helena og Troels på henholdsvis fem, seksten og nitten år, så der er altid liv i hjemmet. Fritiden bliver brugt med familie, venner og et godt glas vin samt badminton, svømning og udflugter i naturen - kolonihavehuset i nærheden af Dragør ikke at forglemme.
  Adresse: Irma A/S, Korsdalsvej 101, 2610 Rødovre, tlf.: 43 86 38 22, e-mail: Soeren_Groenbaek@irma.dk.