Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Søren Kieffer-Olsen

    Søren Kieffer-Olsen (f. 1949) er ikke i tvivl om, hvordan man laver vin. Han elsker Bourgogne, og i 26 år har han hvert år været nede hos vennerne på vingårdene og hjulpet dem med at plukke druer.
    Det hele begyndte, da han sammen med vinskribenten Jørgen Mønster Pedersen studerede fransk på universitetet. De to unge mennesker tog naturligvis til Frankrig, og her opdagede de vine, som var helt ukendte i Danmark - vine fra små domainer i Bourgogne. De besluttede at lave et lille importfirma, som de kaldte Vinrosen, og det har nu eksisteret - og eksisteret godt - siden 1979.
    I 1992 trådte Jørgen Mønster Pedersen ud af firmaet, som Søren Kieffer-Olsen kører videre med to medarbejdere. Og pionérånden er stadig over ham. Syv gange om året er han i Frankrig, hvor han går på opdagelse efter spændende vine, som danske toprestauranter står i kø for at få fingrene i. Han er ikke mere med til at plukke druer - jeg er blevet for doven, siger han - men han kigger i høj grad vinbønderne over skuldrene.
    Privatliv er der ikke meget af, men sammen med hustruen Elisabeth, der er keramiker, nyder han feriehuset i Mâcon samt trillerne fra sin klarinet, der i perioder har lydt i forskellige orkestre.
    Adresse: Vinrosen, Tobaksvejen 23A, 2860 Søborg, tlf.: 35 38 80 08, fax: 35 38 60 07, e-mail: info@vinrosen.dk.