Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

SteenRasmussen

  Steen Højgård Rasmussen (f. 1963) i The Wine Company er ikke "født" ind i vinbranchen. Han er uddannet fødevareteknolog (cand. brom.) med Ph.d. i fødevaremikrobiologi, så hans forudsætninger for at forstå og vurdere teknikken bag vinen i glasset er i orden.
  Hans store interesse for vin blev sat på sporet i 1986 af den nu hedengangne Vinklub No. 1.
  Han har siddet i bestyrelsen i Bourgogneselskabet og har igennem årene været medlem af et utal af vinklubber, hvor især Portvinsklubben af 1981 står hans hjerte nær.
  I 1996 besluttede han og hans ven, Lars Møller, at de ville prøve at stå på den anden side af disken, og de etablerede derfor The Wine Company. Det har de ikke fortrudt.
  Firmaet har specialiseret sig i direkte import af vine fra mindre topproducenter fra specielt Rhône, Bourgogne, Italien og Australien.
  The Wine Company er interessant, fordi det primært arbejder med salg af vin via internettet. Firmaet sælger direkte til slutforbrugerne – uden fordyrende mellemled – og arbejder i stigende grad med virksomhedskunder og restauranter i både Danmark, Sverige og Norge.
  Firmaet afholder også et utal af vinarrangementer og smagninger for både firmaer, vinklubber og privatpersoner, hvor Lars og Steen kører med en blanding af "optræden på slap line" og seriøs information.
  Det helt store og årligt tilbagevendende vinarrangement er Rhônevinfestival, som de to kompagnoner har taget initiativet til.
  Som Steen siger: – Vi sælger vin med sjæl. Vi forsyner altid vores kunder med historier og information om den enkelte producent, så kunden får et næsten personligt forhold til vinen. Herved bliver vinen mere spændende at drikke, og kunden kan næsten sætte sig til bords med en ven af huset.
  Steen Rasmussen blev i 2005 optaget i Châteauneuf du Papes vinbroderskab "Échansonnerie des Papes", som en anerkendelse af The Wine Companys indsats for Châteauneuf du Pape-vinene i Danmark. I 2007 fik han også den franske orden "Chevalier de l'Ordre du Merite Agricole" af den franske landbrugsminister, M. Dominique Bussereau, for sit vinfirmas indsats for fransk vin på dansk jord. Og i 2019 blev han optaget som ridder i Confraria do Vinho do Porto.
  Blandt fritidsinteresserne er fotografering og naturligvis især vin. Ferierne holdes fortrinsvis i Frankrig, hvor områderne Provence, Bourgogne og Champagne hører til favoritterne. Privat er han gift med Janne og har to voksne børn, Olivia og Anton.
  Adresse:
  The Wine Company, Herlev Hovedgade 15B, 2730 Herlev, tlf.: 22 24 68 82, e-mail: thewinecompany@private.dk, www.thewinecompany.dk. (Opdateret 2021).