Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

SteenVallentinJorgensen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Sten Vallentin Jørgensen (f. 1959) fungerer som formand for Atelier Occitanien, som han ejer sammen med otte andre – et importfirma, der nu i seks år har arbejdet med at udbrede kendskabet til vin og kultur i Languedoc-Roussillon.
  Hans interesse for vin blev skabt allerede i studietiden, men den ægte passion opstod, da han sammen med gode kollegaer fra den finansielle sektor faldt over en serie aftenskolekurser hos HOF. Nye bekendtskaber her ledte ham fra det klassiske Bordeaux til både Bourgogne, Rhône, Tyskland, Italien og USA, og efter fem års vinøse studier og efterfølgende medlemskaber af både Bourgogneselskabet, DAWS og Kastrup-Tårnby vinklub blev han i 1996 formand for sidstnævnte vinklub, en post han stadig besidder.
  Siden er det gået stærkt, og den franske passion er udbygget gennem flere studieture i Languedocs vinøse afkroge. Det er et område, der stadig er under omstilling, men allerede nu lyser adskillige producenter på den internationale vinhimmel. Disse producenter er en del af Ateliers Occitaniens brede sortiment, der for øjeblikket udgør tolv vinhuse fra Languedoc-Roussillon’s bedste regioner.
  Atelier Occitanien sælger mest til detailhandelen, firmakunder og toprestauranter, der har øjnet behovet for at have god Languedoc på deres vinkort. Privatkunderne udgør dog en stigende del af kundeskaren, som udbygges ved deltagelse i vinfestivaller som Garagevin.
  Den fritid, der ikke anvendes på vin, helliges familien, der dog er bidt at samme vinbacille. Sten Vallentin Jørgensen er således gift med Eva, der er formand for Bourgogneselskabet. Sammen har de David på fire år.
  Adresse: Atelier Occitanien, Upsalagade 23, 2100 København Ø, tlf: 70 20 93 10, fax: 70 20 93 15, e-mail: info@languedochuset.dk, www.atelierccitanien.dk. Privat: Furesø Parkvej 45, 2830 Virum, tlf: 45 85 37 31.