Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Steffan Jørgensen  Steffan Jørgensen (f. 1978) er en af de danskere, der har skabt sig en vinøs karriere i udlandet.
  Han har interesseret sig for vin, lige siden han var teenager. Efter studentereksamen begyndte han at læse økonomi, men der gik ikke lang tid, før bøgerne med tal og kurver blev erstattet af vinbøger og -smagninger.
  Det endte med, at han "droppede" ud af studiet, da han i 2001 fik mulighed for at uddanne sig til vinkyper hos Taster Wine.
  Steffan Jørgensen fortsatte sin vinøse løbebane som assisterende vinmager hos førende vinhuse i Bordeaux, Chile og Californien. I 2005 kom han til Bergevin Lane Vineyards i Washington, hvor han efter kun tre måneder blev forfremmet til chef-vinmager. Her blev det i de følgende år til fremstillingen af adskillige vine med over 90 point hos Robert Parker.
  I begyndelsen af 2012 forlod Steffan Jørgensen det amerikanske vinhus for at hellige sig sit eget vinprojekt i Chile. I landets nordligst beliggende vinområde, Elqui Valley, har han opkøbt 85 hektar vinmarker med blandt andet Syrah, Carmenère, Malbec, Pinot Noir, Moscatel og Sauvignon Blanc. Dette kølige område ligger tæt ved havet, og jordbunden er fuld af mineraler, hvilket giver optimale forhold til fremstilling af vine af topkvalitet. Målet er i løbet af de næste to år at nå op på en produktion på 120.000 flasker vin.
  Første årgang af vinene fra Elqui Wines, som hans vinhus hedder, er kommet til verden for en måned siden.
  Steffan Jørgensen er en travl mand. Samtidig med, at årets druer skulle høstes, lagde han sidste hånd på bodegaen og svejsningen af de ståltanke, som skulle indeholde druemosten.
  Den sparsomme fritid bruger han på sin dejlige familie, der omfatter hans chilenske hustru Pamela, som er uddannet ønolog og derfor en vigtig brik i hele vinprojektet, samt børnene Lucas på fire år og Freyja på to år.
  Derudover er madlavning Steffan Jørgensens helt store passion, og der bliver kokkereret i stor stil hver eneste aften. En meget sjælden gang imellem bliver der tid til lidt fluefiskeri.
  Adresse: Elqui Wines, Parcela 28, Gabriela Mistral, La Serena, Chile, mobil: 0056 (9) 71 00 29 09, e-mail: steffan@elquiwines.cl, www.elquiwines.cl.