Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Susan Moser


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Susan Moser (f. 1965) begyndte allerede som ganske ung at arbejde i sine forældres marmorværksted i Frihavnen. Jobbet, der bestod i indkøb af varer og udvikling af nye produkter, medførte adskillige rejser til marmorets højborg, Italien. Det endte med ægteskab med en italiener og fast bopæl under de sydlige himmelstrøg. Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde hendes forhold til Italien – og ikke mindst til landets dejlige vine.
  Susan Moser, der er opvokset i et vininteresseret hjem, havde allerede gode vinkunskaber med i bagagen, da hun flyttede til Italien. Vel hjemme i Danmark igen åbnede hun i år 2000, sammen med sin mor, Hanne Moser, vinfirmaet Moser og Moser ApS.
  Mens moderen står for det administrative, er det op til Susan Moser at sørge for at fylde lageret med vine. Og det bliver det udelukkende med vine fra Italien.
  Susan Moser startede i det små med import af vine fra Chianti, men hendes store lidenskab er sicilianske vine, hvoraf firmaet kan byde på nogle af øens bedste producenter. Også mousserende vine fra Franciacorta og vine fra Vajra i Piemonte har gjort deres indtog i firmaet.
  Hendes italienske kæreste har også en finger med i spillet, når det gælder udvælgelsen af nye vine.
  Susan Moser rejser meget og ikke kun i forbindelse med arbejdet. I Afrika kan man undertiden finde hende i færd med at studere vilde dyr, økosystemer eller geologiske forhold.
  Hun elsker at lave mad, spise den og drikke en masse god vin til. Kalorierne løber hun af sig på sine løbeture kl. 6 om morgenen, før turen går videre til firmaet.
  Adresse: Moser & Moser Aps Wine Company, Marmorvej 13, Frihavnen, 2100 København Ø, tlf.: 35 43 63 08, e-mail: info@moserogmoser.dk, www.moserogmoser.dk.