Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Thomas Smith Knudsen


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Thomas Smith Knudsen (f. 1972) er vokset op i en familie, som altid holdt sine ferier i Bourgogne – og som tilmed blev medejer af det glimrende vinhus Albert Sounit i Rully. Så efter studentereksamen i Struer var det oplagt, at han drog til Kuentz-Bas i Alsace for blandt andet at lære den ædle kunst at lave herlig vin på Riesling, der stadig er hans yndlingsdrue. Det blev et år, hvor interessen for vin greb ham for alvor.
  Tilbage i Danmark blev han ansat hos
  Knud Kjellerup i Østjysk Vinforsyning som indkøbselev, og her fik han seks fantastiske år. Knud var ifølge Thomas Smith Knudsen et inspirerende menneske, og virksomhedskulturen var i særklasse.
  Efter elevtiden blev han indkøbsassistent og senere ansvarlig for salget til kæden Vinoble.
  I år 2000 flyttede han til Hong Kong for i tre år at arbejde hos firmaet AS Watson som indkøber for virksomhedens tolv specialbutikker samt cirka 400 supermarkeder i Hong Kong og det sydlige Kina. Det var en enorm omvæltning og udfordring. Virksomheden havde 40.000 ansatte og omsatte for 50 milliarder kr. – en helt anden kultur, men ekstremt lærerigt.
  I 2003 blev Thomas Smith Knudsen spurgt, om han kunne tænke sig at flytte til Bordeaux for at arbejde som eksportdirektør med ansvar for Asien for distriktets ældste négociant-hus, H. & O. Beyerman. Han sprang til og blev senere ansvarlig for eksporten til resten af verden. I seks år rejste han hovedsageligt til Asien, hvor store mængder af Bordeauxs Cru Classé-vine ender i dag.
  I 2008 flyttede han hjem til familien i Danmark, hvor han først blev ansat som indkøbschef hos Theis Vine og dernæst - i 2011 - åbnede egen forretning, Millesime, sammen med kæresten Hanne Ellegaard.

  Det store netværk fra Thomas Smith Knudsens tid i både Asien og Bordeaux, kombineret med Hanne Ellegaards mange års erfaring fra Ellegaard’s Vinkælder i Kolding, var et glimrende grundlag for at dyrke deres fælles passion: formidling af de store og klassiske vine fra hovedsageligt Bordeaux, Bourgogne og Champagne.
  Adresse:
  Millesime, Mosevej 68-72, 6000 Kolding, tlf.: 21 48 38 78, e-mail: thomas@millesime.dk. www.millesime.dk. (Opdateret 2019).