Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Tom Rosenkilde


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Tom Rosenkilde (f. 1950) er i dag "den ene tredjedel" af World of Wine, hvor Peter Kjelgaard og Per Freilev er de to andre. Som uddannet bankmand begyndte han som valutahandler, og besøg fra udlandet førte uvægerligt til middage med gode vine – og dermed til en interesse for vin.
  I 1986-89 var han ansat i Midland Bank i London, og her stiftede han for første gang bekendtskab med australske vine, som han importerede til sig selv og til vennerne i Danmark.
  Atter hjemme i Danmark meldte han sig ind i Australian Wine Club, der senere ændrede navn til Australian Wine Import, og da han ved en smagning udbredte sig om, hvad firmaet burde gøre, kom svaret prompte: – Du kan jo bare købe nogle anparter. Så kan du være med til at bestemme.
  Sådan fik Tom Rosenkilde foden inden for i vinbranchen, og det har han haft siden. Under Australia Day Tasting i 2000 luftede han tanken om et samarbejde for Peter Kjelgaard fra New World Vinimport, og året efter fusionerede de to firmaer.
  Internettet er Tom Rosenkildes store lidenskab, og han var blandt de første inden for vinbranchen med en hjemmeside – han lagde ud allerede i januar 1996. – Jeg har sat en ære i at få hjemmesiden til at være så god og overskuelig som muligt, siger han, – uden de store investeringer og driftsomkostninger. Alt laves hjemme på mit eget kontor på nær shopping-systemet, som er lejet.
  Fritiden tilbringer han med udlandsrejser, i sommerhuset på Læsø og på golfbanen samt med bridge. Han er gift med Lise Stryhn (datter af leverpostejen), og sammen har de to piger, Kristina, 28 år, som er i forsikringsbrancen, og Maria, 26 år, som arbejder i et logistikfirma.
  Adresse: World of Wine a/s, www.worldofwine.dk, Slotsherrensvej 2, 2720 Vanløse, tlf.: 70 20 85 55, e-mail: tom@worldofwine.dk, www.worldofwine.dk.