Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Torben Elhauge  Torben Elhauge (f. 1963) er vokset op i den jyske by Ranum i et hus med vinballoner fyldt med hybenvin, og hvad hans forældre nu ellers kunne få til at gære. Hvis det ikke var hjemmebrygget, der kom på bordet, så var det "den med tyren".
  Så det var ikke den store vininteresse, Torben Elhauge havde med i bagagen, da han flyttede til København for at læse til kemiingeniør. Efter endt uddannelse har han siden 1990 arbejdet i en række forskellige medicinalfirmaer.
  I takt med at SU’en blev udskiftet med stadig bedre lønninger, vaktes også interessen for vine af stadig bedre kvalitet. Men når det gjaldt champagne, var den berømte boblevin indtil for nogle få år siden stort set kun noget, Torben Elhauge fik i glasset til kransekagen nytårsaften.
  Men det blev der vendt op og ned på efter en sommerferie i Champagne-distriktet, og siden da har vinentusiaten været bidt af en gal champagneprop.
  I 2011 førte denne lidenskab for de gode bobler til, at han sammen med sin kollega Per Holm grundlagde Champagnesjælen - et online vinimportfirma, der udelukkende handler med champagner.
  Med sin uddannelse som kemiingeniør er Torben Elhauge helt naturligt også interesseret i de tekniske detaljer omkring fremstillingen af champagne, boblernes egenskaber osv. Dette fagnørderi får i dag frit løb på en underholdende måde i en spirende foredragsvirksomhed.
  Adresse: Champagnesjælen, Grøndals Parkvej 54, 2720 Vanløse, tlf.: 20 40 66 89. e-mail: tel@champagnesjaelen.dk, www.champagnesjaelen.dk. (Opdateret 2012).