Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Troels Ambo


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Troels Ambo (f. 1979) drømte oprindelig om en fodboldkarriere i Herfølge Boldklub. Men hans stigende interesse for vin (samt efter eget udsagn manglende evner og seriøsitet) slog bolden af banen, og i år 2000 kom han i lære hos Erik Sørensen Vin, hvor læretiden blev udstået i butikken på Bernstorffsvej i Hellerup.
  Som udlært ønskede Troels Ambo at prøve kræfter med opsøgende salg til virksomhedens erhvervs- og HoReCa kunder. Det fik han lov til, og det viste sig hurtigt, at han var havnet på rette hylde. I 2007 blev han udnævnt til salgschef inden for netop disse to kundeområder, og i 2012 blev det næste skridt taget, da han fik jobbet som salgsdirektør for firmaet.
  2012 blev også året, hvor Troels Ambo blev optaget som partner og medejer i Erik Sørensen Vin, hvilket længe havde været et brændende ønske fra hans side.
  Som et led i et nøje planlagt generationsskifte i Erik Sørensen Vin, påbegyndte Troels Ambo i starten af 2014 en Executive MBA fra Henley Business School i London, som skulle vise sig at blive det bedste og mest givende karrieremæssige valg, han nogensinde havde taget (udover at starte i Erik Sørensen Vin).
  Uddannelsen blev afsluttet i december 2016, lige i tide inden det næste skridt i firmaets generationsskifte. Troels Ambos ejerandel blev igen udvidet og pr. 1. januar 2017 blev han udnævnt til Administrerende direktør for Erik Sørensen Vin.
  Interessen for mad og vin samt kombinationen af disse lever fortsat i bedste velgående, og der tilbringes meget tid foran grillen og i køkkenet og helst med et glas i hånden.
  Troels Ambo bor i sin barndomsby Køge, hvor han forsøger at finde tid til golf og cykling, hvilket der ikke har været meget tid til de seneste tre år, hvor weekenderne og mange aftener har været brugt på uddannelsen. Derudover bruges tiden på familien, der består af hans norske kone, Anne Marit, den snart 6-årige datter Alba, og 3-årige Vega. Når ferietiden melder sig, bruges der naturligvis mange ferietimer i Norge hos svigerfamilien.
  Adresse: Erik Sørensen Vin, Fredensborg Kongevej 57, 2980 Kokkedal, tlf.: 43 46 99 00, direkte: 43 48 00 35, mobil: 40 88 98 30, e-mail: ta@eriksorensenvin.dk, www.eriksorensenvin.dk. (Opdateret 2017).