Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Vivi Hasse


.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Vivi Hasse er en af de danske vinbønder. Sammen med sin mand, Lars Dalgaard, driver hun Weingut Villa Riesling i en sidedal til Rhinen nær byen Bacharach. Her producerer de Riesling-vine af meget høj kvalitet på deres stejle, 0,7 hektar store vinmarker. Den årlige produktion fra de over 50 år gamle vinstokke ligger på cirka 4000 flasker, og vinene bliver lavet i skarp intern konkurrence, idet Vivi er ansvarlig for parcellerne i "Mönchwingert", mens Lars tager sig af vinstokkene i "Fürstenberg".
    Vivi Hasse har studeret fransk på Sorbonne, har en bifagseksamen i litteraturvidenskab, er arkitekt MAA og har i en årrække arbejdet som projektleder med industribyggeri som speciale. "Villa Riesling" har hun selv tegnet og bygget efter økologiske principper.
    Begge ægtefæller er medlemmer af vinbroderskabet "Weinzunft Bacchus - Zechgesellschaft Bacharach-Steeg Anno 1327", hvor de arbejder aktivt for at udbrede kendskabet til vinene fra distriktet Mittelrhein.
    Ægteparret har tre børn, Andreas, Niklas og Frederikke, der gerne giver en hånd med – specielt under vinhøsten og når der skal etiketteres.
    Adresse: Weingut Villa Riesling, In der Grube 4, D-55413 Manubach, tlf.: 00 49 67 43 94 76 42, fax: 00 49 67 43 94 76 43, e-mail: villa.riesling@t-online.de.