Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Claus Riedel

  Claus Riedel (1925-2004) blev født i Polaun i Bøhmen i den nuværende Tjekkiske Republik og aftjente som ung sin værnepligt i militæret i Tyskland. Under anden verdenskrig blev han taget til fange af amerikanerne men undslap efter ti måneder og flygtede til Østrig.
  I otte generationer havde familien Riedel arbejdet som glasmagere. Claus Riedel fulgte helt naturligt i deres fodspor, og i 1955 åbnede han og hans far deres egen glasfabrik, Riedel Glas, i den østrigske by Kufstein.
  Fra 1957 til 1994, hvor Claus Riedel stod alene i spidsen for fabrikken, ændrede han for stedse verdens opfattelse af et vinglas. Han var træt af datidens kulørte, krystalslebne og ufunktionelle glas. Han ville skabe glas, hvor de enkelte vintypers farve, duft og smag kom til deres fulde ret. Efter en række eksperimenter med vin og vinglas-design kom hans første glas på gaden: Et stort, rummeligt vinglas, fremstillet specielt til Bourgogne-vin. Det var let, af klart glas og havde en lang stilk. "Guldfiskebovlen", som glasset blev kaldt, var det første i Sommelier-serien med ti vinglas, designet til hver deres type vin.
  Flere vinglas-serier fulgte i kølvandet, og i dag bliver Riedels glas brugt af professionelle vinfolk verden over.
  Efter Claus Riedels død har sønnen, George Riedel, overtaget roret, og næste generation har også en fod indenfor i virksomheden: Barnebarnet Maximilian Riedel tager sig af fabrikkens interesser i USA.
  Adresse: Riedel Glas Austria, Weissachstraße 28-32, A-6330 Kufstein, Østrig, tlf.: 00 43 53 72 648 96, fax.: 0043 53 72 632 25, e-mail: info@riedel.com, www.riedel.com. (Opdateret 2018).