Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Ernst Loosen

  Ernst Loosen (f. 1957) ville slet ikke have haft med vin at gøre, men endte som en af Tysklands mest anerkendte vinproducenter.
  Han stammer fra en familie, der i mere end 200 år har drevet Weingut Dr. Loosen i den smukke Mosel-dal.
  Som ung interesserede Ernst Loosen sig dog mere for de mange romerske oldtidsmonumenter i Mosel end for familiens vinmarker, og han begyndte derfor efter endt studentereksamen at læse arkæologi.
  I midten af 1980’erne blev hans far syg, og da ingen af hans fem brødre og søstre ville overtage vinhuset, ville hans mor sælge det. Ernst Loosen tog derfor den store beslutning at bytte arkæolog-drømmene ud med ønologi-studier ved den berømte vinskole i Geisenheim med henblik på at føre familiens vinhus videre. Han supplerede sine studier med rejser til top-vinhuse i blandt andet Bourgogne, Alsace og Californien og sugede til sig af den viden, han fik fra nogle af verdens dygtigste vinmagere.
  I 1987 fremstillede han sin første årgang hos Weingut Dr. Loosen, der dengang var et nærmest ukendt vinhus. I dag eksporterer han sine vine, der har vundet et hav af medaljer og priser, til 62 forskellige lande.
  Det er især hans Riesling-vine, der bliver berømmede verden over - og har givet ham tilnavnet "kongen af Riesling".
  Weingut Dr. Loosen er medlem af den prestigefyldte forening "Verband Deutscher Prädikatsweingüter" (VDP), der omfatter de fleste (men ikke alle) af Tysklands top-producenter.
  Ernst Loosen har ikke kun været dygtig til at markedsføre sin egne vine - han har gennem de sidste mange år gjort en stor indsats for markedsføringen af kvalitets-vine fra Mosel i det hele taget.
  Han er også ofte på barrikaderne, hvis diverse lovforslag på nogen måde generer vinproduktionen i det tyske vindistrikt - som nu beslutningen om at opføre en motorvejs-bro tværs gennem Mosel.
  Ernst Loosen iværksatte et større kampagne mod bro-projektet, som han og distriktets øvrige producenter mener vil skade vinmarkerne og Mosels gode image.
  Helt velfortjent blev Ernst Loosen udnævnt til årets tyske vinproducent i 2001 af Gault Millaus Weinguide - og til "Årets mand" i 2005 af det britiske vinmagasin Decanter.
  Adresse: Weingut Dr. Loosen, St. Johannishof, D-54470, Bernkastal/Mosel, Tyskland, tlf.: (+49) 6531 3426, fax: (+49) 6531 4248, www.drloosen.com.