Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Giorgio Lungarotti

  Giorgio Lungarotti (1910-99) grundlagde sit vinhus, Cantine Giorgio Lungarotti, i Umbrien i 1962, og hans vine var blandt de første i vindistriktet, der opnåede DOC- og siden hen DOCG-status.
  Men Giorgio Lungarotti arbejdede ikke kun ihærdigt for at opbygge sit eget gode renommé i sit vinhus i landsbyen Torgiano. Igennem fyrre år gjorde han en storstilet indsats for at højne kvaliteten ikke bare af de umbriske vine, men af italiensk vin i bred almindelighed.
  Han tog fx initiativet til en årlig blindsmagning i Torgiano, Banco d'Assaggio dei Vini d’Italia, hvor alle italienske producenter kunne være med. Vinene blev smagt af en international jury, men samtlige vine var anonyme. Og kun, hvis en vin fik en medalje, blev navnet offentliggjort. Derved appellerede "Smagebænken" til alle italienske vinproducenter – ingen havde årsag til at være bange for at kappes med de ypperste. Hvert år blev flere hundrede vine indsendt til bedømmelse.
  Giorgio Lungarotti holdt også af kunst – og ikke mindst af vinøs kunst. Og i Torgiano grundlagde han et fantastisk vinmuseum med et hav af keramik-genstande helt tilbage til oldtiden og alle sammen med relation til vinens verden.
  I dag føres vinhuset Lungarotti videre af hans datter Chiara og hendes halvsøster Teresa. Også Terasas sønner er arbejder med i vinhuset, mens hans enke, Maria Grazia, sørger for vedligeholdelsen af vinmuseet.

  Adresse:
   Cantine Lungarotti, Viale Giorgio Lungarotti 2, 06089 Torgiano, Umbrien, Italien, www.lungarotti.it. (Opdateret 2024).