Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Hugh Johnson

    Hugh Johnson (f. 1939) er englænder og manden bag verdens bedst sælgende vinbøger. Han var godt i gang med at studere engelsk i Cambridge, da han fik øjnene op for vinens verden. Den spirende interesse blev til en glødende lidenskab, og kort efter, at han havde afsluttet studierne, blev han hyret til at skrive en fast klumme om vin i Condé Nast Magazines.
    Siden da gik det slag i slag med Hugh Johnsons vinøse opgaver, der blandt andet omfattede posten som generalsekretær i selskabet The International Wine and Food Society og jobbet som redaktør for selskabets blad, Wine and Food. Også avisen The Sunday Times hyrede ham som vinkorrespondent.
    Da Hugh Johnsons første bog, "Wine", kom på markedet i 1966, blev han for alvor kendt som en førende vinskribent. Bogen blev revet væk og efterfulgt af flere andre bogsucceser – heriblandt "The World of Wine" og "The Pocket Wine Book", der siden den første udgave kom på markedet i 1977 har solgt i over 6 millioner eksemplarer. Også to bøger om havebrug har han skrevet.
    I 1989 udkom "The Story of Wine", som i dag regnes for et hovedværk i vinlitteraturen.
    Hugh Johnson er i øvrigt en ihærdig modstander af kritiske analyser og pointgivning i Robert Parker-stil, hvilket tydeligt mærkes i hans egne artikler og bøger, der er skrevet i et levende og begejstret sprog. (Opdateret 2019).