Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

John Reynell

på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside

  John Reynell (1809-1873) voksede op i en landmandsfamilie i Bristol. Da han som 14-årig mistede sin far, pakkede han sine få ejendele og forlod England for at prøve lykken i det store udland.
  Turen gik til både Egypten, USA og Rusland, før han – 29 år gammel – immigrerede til Australien.
  John Reynell ankom med det gode skib "Surry" til South Australia i 1838. Under den lange rejse til søs havde han forelsket sig i en medpassager, Mary Lucas, som han giftede sig med, så snart skibet lagde til kaj.
  Inden der var gået et år, havde John Reynell grundlagt vingården Reynella Farm og anlagt en vinmark med vinstokke, som han havde fået fra Kap Det Gode Håb i Sydafrika. Marken blev den første kommercielle vinmark i South Australia og dermed startskuddet til områdets i dag så berømte vinindustri. I 1842 kunne han sende de første flasker af sin vin på markedet.
  Det blev ikke ved denne ene vinmark, der i dag er kendt som Stony Hill. Der blev anlagt flere, og på et tidspunkt ansatte John Reynell en ung mand, landsmanden Thomas Hardy, til at tage sig af arbejdet i markerne. I 1853 grundlagde Hardy selv et vinhus i South Australia, der udviklede sig til Hardy’s, et af verdens helt store vinfirmaer.
  Rundt om sin vingård opførte John Reynell med tiden en hel bydel, der blandt andet husede hans stadig større skare af vinmarksarbejdere, og som i dag bærer navnet Old Reynelle.
  I 1845 anlagde han en af de første underjordiske vinkældre i Australien. Derudover var han også med til at grundlægge landbrugsforeningen Royal Agricultural and Horticultural Society of South Australia. (Opdateret 2021).