Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Leonard Paul Evans

  Leonard Paul Evans (1930-2006) eller bare Len Evans, er blevet kaldt australsk vinindustris godfather.
  Han var englænder af nationalitet, og blev som ung optaget på arkitektstudiet på Cambridge University. Men han sprang fra i sidste øjeblik til fordel for et job som fitnessinstruktør hos Royal Air Force.
  I 1953 immigrerede han først til New Zealand, hvor han arbejdede som træfælder, og dernæst i 1955 til Australien uden en klink på lommen.
  Len Evans tog, hvad han kunne få af forefaldende arbejde, men skrev også sideløbende manuskripter til tv-shows.
  I 1962 begyndte han så - som den første nogensinde - at skrive artikler og klummer om australsk vin.
  Tre år senere grundlagde han Australian Wine Bureau, hvis formål var at markedsføre landets vine, og i 1973 skrev han den første større encyklopædi om australsk vin. Senere blev det også til bøgerne How To Taste Wine og Not My Memoirs.
  Len Evans var også blandt de første, der slog på tromme for, at Australien skulle fremme produktionen af rød- og hvidvin i stedet for de søde fortificerede vine, som landet var kendt for i 1960’erne.
  Han bestred flere topposter inden for vinindustrien, ligesom han en overgang ejede et par vinhuse i Australien og to mindre vinslotte i Frankrig.
  Han var også dommer ved vinkonkurrencer i både ind- og udland, og han grundlagde Len Evans Tutorial - et vindommer-kursus af en uges varighed.
  For sit store arbejde for australsk vin har han modtaget et hav af priser - blandt andet AO (Officer of the Order of Australia) i 1999.
  Len Evans var gift med Patricia, med hvem han har døtrene Sally og Jodie og sønnen Toby. (Opdateret 2018).