Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Lily Bollinger

  Lily Bollinger (1899-1977) eller Elisabeth Law de Lauriston-Boubers, som var hendes rigtige navn, blev født i den franske by Touraine.
  I 1923 giftede hun sig med Jacques Bollinger, der fem år før havde overtaget roret i sin families champagnehus. Ægteparret fik kun 18 år sammen, da Jacques Bollinger døde i 1941 og efterlod sin kone med en allerede da blomstrende virksomhed. Lily Bollinger valgte at drive champagnehuset videre - noget som vakte opsigt i den ellers mandsdominerede champagne-verden. Og hun drev det med stor succes i de næste 30 år.
  Hun videreførte sine mands arbejde med at opkøbe vinmarker og nåede i sin tid i chefstolen at fordoble Bollingers vinmarksareal.
  Lilly Bollinger sørgede for at få et indgående kendskab til, hvordan man fremstiller god champagne - og vidste derfor også, at det kræver druer af top-kvalitet. Under anden verdenskrig, hvor det stort set var umuligt at opdrive benzin, var hun kendt for at cykle rundt til alle vinmarkerne for at kontrollere druerne og snakke med markarbejderne om kvaliteten.
  Det var noget, der gav respekt hos Champagnes øvrige vinproducenter.
  Det samme gjorde hendes store indsats for at hjælpe folk i nød. Når byerne i omegnen blev bombet, gav hun husly til de mange indbyggere, der blev efterladt uden tag over hovedet, ligesom hun også hjalp til økonomisk med genopbygningen af deres huse.
  Efter krigen rejste hun verden tynd for at markedsføre sin champagne og var derigennem i høj grad med at gøre Bollinger til den store succes champagnehuset er i dag uden for Frankrigs grænser.
  Lily og Jacques Bollinger fik ingen børn, og i 1971 overlod hun ledelsen af champagnehuset til sin nevø, Claude D’Hautefeuille.