Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Michael Broadbent

  Michael Broadbent (1927-2020) var en af verdens mest velansete vinkritikere. Han blev født i Yorkshire i England og begyndte som ung at læse til arkitekt. Han fandt dog hurtigt ud af, at det var meget sjovere at have med vin at gøre, og i 1952 tog han springet fra tegnebordet til vinbranchen. Han blev vinhandler, begyndte at studere vinens verden og i 1960 bestod han eksamen som Master of Wine.
  I 1966 blev Michael Broadbent leder af vinafdelingen i det engelske auktionshus Christie's, en post, som han bestred i de næste cirka 25 år.
  Sideløbende har han haft en karriere som vinskribent for de engelske vinmagasiner Decanter og Vinum og har desuden skrevet flere vinbøger, hvoraf den første af dem i dag er en bibel for enhver, der interesserer sig for vin. ”Wine Tasting” hedder den (på dansk "Vinsmagning", Gyldendal). Michael Broadbent skrev den i første omgang som en lille brochure til sine kolleger i det britiske vinfirma Harveys of Bristol. Den blev dog så populær, at han udvidede den og udgav den som bog i 1968. Siden da er den kommet i 40 oplag og på alverdens sprog.
  Michael Broadbent var kendt for kun at ville smage de helt store topvine – hvilket han har gjort gennem de sidste 50 år og altid med en lille notesbog ved sin side, hvori han nøje nedskrev samtlige kommentarer. Mange af notaterne er foreviget i bogen ”The Great Vintage Wine Book”.
  Michael Broadbent har desuden været præsident for både Institute of Masters of Wine og International Food and Wine Society. Og så blev han udnævnt til Chevalier de l'Ordre National du Mérite af den franske regering.
  Michael Broadbent boede i London som enkemand efter sin hustru Daphnes død i 2015. Deres søn, Bartholomew Broadbent, arbejder også inden for vinens verden som vinimportør i USA - og vinproducent i Portugal.
  (Opdateret 2020).