Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Philippine de Rothschild

  Baronesse Philippine de Rothschild (1935-2014) var født ind i vinens verden som eneste datter af den legendariske franske slotsejer, baron Philippe de Rothschild.
  I første omgang valgte baronessen dog at gå helt andre veje. Hun var fascineret af scenelivet og bestemte sig for at blive skuespiller. Efter endt eksamen fra Conservatoire National d’Art Dramatique i Paris i 1958 fik hun ansættelse på det fine gamle teater Comédie-Française.
  Karrieren på de skrå brædder varede ved lige indtil 1980’erne med den ene succes efter den anden. Men vinen og den ekspanderende familievirksomhed spillede en stadig større rolle for Philippine de Rothschild, og det endte med, at hun efter faderens død i 1988 overtog roret i Baron Philippe de Rothschild SA – en virksomhed, der den dag i dag omfatter ikke mindre end tre fornemme slotte i kommunen Pauillac i Bordeauxs Médoc-distrikt. Foruden Premier Cru Classé-slottet, Château Mouton Rothschild, der som det første erhvervedes af baronessens tipoldefar i 1853, drejer det sig om Château d’Armailhac og Château Clerc Milon.
  Philippine de Rothschild har ikke bare formået at løfte den fornemme fædrenearv, men har også gjort meget for at markedsføre virksomhedens vine, der dels består af mærkevare-vine som Mouton Cadet, dels af château-vine af højeste kvalitet.
  Hun var også kvinden bag den fine og kostbare hvidvin Aile d’Argent, og hun sørgede for, at Château Mouton fik en andenvin, nemlig Le Petit Mouton de Mouton.
  Philippine de Rothschild var gift med forfatteren Jean-Pierre de Beaumarchais og sammen fik de tre børn, Camille, Julien og Philippe. Sidstnævnte er nu bag roret i den gamle familieejede virksomhed. (Opdateret 2018).