Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Richard Smart

  Richard Smart (f. 1945) har beskæftiget sig med vindyrkning på et videnskabeligt plan gennem de sidste fyrre år. Han voksede op i Windsor i New South Wales, Australien, og tog i 1966 sin afgangseksamen i landbrugsvidenskab ved universitet i Sydney – en eksamen, som siden hen er blevet suppleret med yderligere tre universitetsgrader, blandt andet en doktorgrad i ønologi.
  Siden da har Richard Smart slået sit navn fast som en af verdens mest anerkendte vinkonsulenter. I dag har hans virksomhed på Tasmanien, Smart Viticulture, kontorer i både Europa, Nordamerika og Sydamerika og mere end 200 kunder på verdensplan.
  Blandt andet den newzealandske regering har benyttet sig af Richard Smarts konsulentbistand, da regeringen i tidernes morgen ønskede at give landets vinindustri et spark i den rigtige retning.
  Derudover har Richard Smart undervist i ønologi på universiteter i 27 forskellige lande og har skrevet flere hundrede videnskabelige artikler om vindyrkning. Og så er han medredaktør på det berømte vinleksikon "Oxford Companion to Wine", der også er udkommet på dansk.
  Richard Smarts helt store kæphest inden for vindyrkning er baldakin-opbinding, hvor vinløvet danner tag over rækkerne med vinstokke, så druerne får mest muligt sollys. Hans intensive forskning i emnet har blandt andet resulteret i "biblen" inden for baldakin-opbinding, ”Sunlight into Wine”, samt i hele 50 seminarer om emnet.
  Adresse: Smart Viticulture, PO Box 350, Newstead Tas 7250, Australien, tlf.: 61 (0)4 18 65 64 80, e-mail: richard@smartvit.com.au, www.smartvit.com.au. (Opdateret 2022).