Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Robert Parker

  Robert M. Parker (f. 1947) voksede op i den amerikanske stat Maryland. Først blev han uddannet magister i historie, hvorefter han kastede sig over jurastudiet. Fra 1973, hvor han blev færdig som jurist, og i de følgende elleve år arbejdede han dels som advokat, dels som juridisk bankrådgiver.
  Hans interesse for vin, som han havde fået efter et besøg i Alsace som tyve-årig, blev dog stadig større, og i 1984 sagde han farvel til job og jurabøger, greb pennen og har siden ikke bestilt andet en at skrive om vin.
  Allerede i 1978 havde han udgivet det første eksemplar af magasinet The Wine Advocate, der vejleder folk i købet af fine vine. Dengang kom det i et oplag på 600 eksemplarer – i dag har magasinet, der udkommer to gange om måneden, mere end 40.000 abonnenter på verdensplan.
  Sideløbende har Robert Parker skrevet om vin for flere europæiske magasiner og har ligeledes udgivet elleve vinbøger, frem for alt om fransk vin. Kendt viden om er hans Parker's Wine Buyer's Guide, der er kommet i adskillige oplag og er oversat til alverdens sprog.
  Robert Parker har om nogen været med til at præge forbrugernes valg af vin, ligesom hans vinanmeldelser efter 100-point skalaen er af største betydning for vinproducenter og vinbranchefolk verden over. Pegede Parkers tommelfinger opad, betød det øget salg af den omtalte vin – og det modsatte, hvis den pegede nedad.
  Gennem de senere år har han overladt stadig flere områder i The Wine Advocate til magasinets øvrige skribenter, og i 2019 gik han officielt på pension.
  Det var ikke kun begejstringen for vin, Robert Parker fandt i Alsace, men også sin hustru, Patricia.